Luleå HF

116440 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2552649

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, under det långa uppehåll när hockeyn vilar, händer det att man ser på annan sport, men då ska det handla om OS eller sparkbolls-VM.

Och nu har vi just sparkbolls-VM, även om det inte är för herrar utan för damer. Men damerna har skärpt till sig och det blir ofta sevärd sparkboll och spännande matcher när de svenska damerna går långt i mästerskap.

Detta mästerskap spelas i Nya Zeeland/DownUnder och därför blir det ovanliga speltider. Idag spelas Sveriges första match med avspark kl. 17.00, vilket blir 07.00 svensk tid.

Vi möter Sydafrika och har spelat 24 minuter. Matchbilden hittills att Sverige dominerat med bra passningsspel, medan SA tycks nervösa och kör "pojksparkboll" dvs alla springer dit bollen är.

Sverige har redan tagit sig fram till ett flertal anfall som nått djupt, men missat eftersom sista passet blivit alldeles för högt och långt. SA har kommit fram några gånger också och då genom att svenska backar helt felbedömt långa passningar framåt från sydafrikanskorna.

Sammanlagt ser det alltså bra ut för Sverige, om nu inte SA lugnar sig och organiserar defensiven bättre. Fast de svenska backarnas uppträdande har oroat.

Intressant att höra att publiken tycks jubla när SA lyckas med något. Men man hör inga vuvuzelor, gissar att det är lokalpublik som gärna ser att Sverige faller för att "öka" chanserna för Waltzing Matildas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och fy fan. 2 min in på andra halvleken sätter SA 1-0 på Sverige. SA inleder andra lite aggressivare och det är återigen en lång boll på Bengt som kommer. Den svenska backen är närmare bollen än SA-anfallaren som dock springer förbi långsamma svenska fötter och får til ett bra skott, som svenske vakten bultar ut och på returen kommer en annan SA-spelare som stöter in bollen, eftersom närmaste svenska backarna inte ser och markerar bort henne.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Första perioden spelad, 0-0. Spelet blev allt bättre för Sverige, som ägde bollen och flera gånger etablerade spel i straffområdet, där man slog pass till svenskor bara några meter framför målet men oturligt har alla sådana pass gått någon halvmeter fel till SA-spelare som lyckats tjonga bort bollen.

SA har inte haft mycket, men när de erövrat boll har de direkt slagit långa bollar på Bengt och då har de enstaka anfallsspelarna försökt springa sig fria och hotat lyckats, men än så länge bara tjoffat iväg boll som inte hotat mål.

Sverige har också haft två riktigt bra skott från distans där det ena råkade gå rakt på vakten, medan det andra strök en decimeter utanför krysset.

Det ÄR klasskillnad och nog ska Sverige kunna vinna den här matchen. Men så länge det står 0-0 är det förstås lite läskigt, med hotet att någon lång boll på Bengt ska resultera.

Tydligen är det inte i DownUnder utan i ett regnigt Wellington de lirar.
Kommentera