Luleå HF

116440 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2554282

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kollade lite Hur många import spelare SHL-lagen tills dagens datum.Rögle 11 spelare HV 71 10 Spelare Oskarshamn 9 spelare Minst import spelare Skellefteå 1 spelare Frölunda 3 spelare Färjestad 3 spelare.(Luleå 7 spelare)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Saik-Småland: Ja, du, Sajkalmar.

• Luleå Hockey tog sig till Elitserien med ett lag som helt dominerades av spelare från Luleå och vår närmaste omgivning, dvs inom 30-60 minuters bilresa till Delfinen.
• Apan tog sig till Elitserien med ett lag som till >95% bestod av rena köpespelare, från platser 10-24 timmar med bil/flyg från Schtan.

Därefter har NHL:s explosivt ökade inköp av spelare från Sverige, detsamma från KHL, Schweiz och dessutom köpeklubbar i Sydbotten med förkärlek för att ösa ut pengar för att sno åt sig spelare från speciellt norr inneburit så väldiga förändringar av villkoren för svenska toppklubbar senaste 10-15 åren att snacket, om hur många "egna" spelare klubbarna har, är tämligen meningslöst. Det är bara Apan som pysslar med sådant genom att "kreativt konvertera allt och alla till egna produkter". Och därför kan man reta aporna för deras hitta-på ljug.

Apledarna Lasse J och Apwallson pysslade med att ringa 12-åriga talanger från andra platser för att lura dem till Apan, där de därefter presenterades som helt egna produkter. På så sätt snodde Apan en generation pojktalanger från BurkÖlen, samt har fortsatt stjäla från Norrbotten - i skrivande stund har väl Apan bortåt lika många spelare från Norrbotten, som från norra Västerbotten (de sistnämnda definierar de som rena moderföreningsapor, men lägger till de förra när de ska räkna fram "helt egna produkter").

Är det något att vara stolt över?

Köpespelaren Fläskberget, som Apan köpte in som senior, blev mirakulöst en "egen produkt" eftersom han föddes i Schtan och bodde där flera månader, innan han flyttade till Sydbotten. Köpespelaren highsticking som stack från Schtan som 15-åring och köptes in först 10-11 år senare efter att ha utvecklats av MooDoo, blev förstås "egen produkt". Lille målvakts-Gustaf som aldrig fick någon målvaktsträning i Schtan - eftersom Apan saknade målvaktstränare för de som inte tillhörde A-laget, flyttade och spelade för 5-6 andra klubbar under 5-6 år - klubbar där han tränades och utvecklades av målvaktstränare, köptes in av Apan och förklarades raskt som "helt egen produkt" och så vidare och så vidare.

Du drar ju strax till Grekland men innan dess kan du väl presentera en analys av hur många egna produkter som utvecklats till framträdande målvakter av Luleå Hockey och av Apan?

Och presentera objektiva data. Som exempel kan vi ta Filip Gustafsson. Född på Skellefteå BB, spelade som liten för Kågedalen, sedan några år för Apan. Men när han fått reda på att om han stannade hos Apan skulle han inte få någon målvaktsträning närmaste fem åren förutom instruktionen "ta pucken!".

Som 15-åring tog han beslutet att flytta till Luleå för att kunna få del av Luleå Hockeys utveckling för målvakter. Han blev kvar i Luleå i fyra säsonger och utvecklades till att bli den yngsta vakt som någonsin tog spade i Elitserien SHL. Därefter gick han till Ottawa, men fick mest hålla till i AHL och t o m ECHL. Men han hade fått med sig sådan kraft från utbildningen i Luleå att han kämpade vidare och senaste säsongen kom genombrottet, då Ottawa skeppade honom till Minnesota, där han tog förstaspaden av legendaren Fleury och blev näst bäste vakt satsestetiskt i NHL, och i veckan skrev han kontrakt som ger honom 120 miljoner SEK närmaste tre åren.

Vissa s k supportrar har mage att kalla Filip för Skellefteåspelare, för approdukt från blygden. Men han är alltså utan vidare en produkt från Luleå Hockey, OK. Ungefär som highsticking Lindström utan vidare är en produkt av MooDoo, inte av Apan.
Kommentera