Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2559094

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå hamnar under mot Zug med 1-3 efter första perioden, då man iofs spelat ganska bra, men slarvat med markeringen i försvaret och Zug varit effektiva. Men ju längre matchen pågick desto bättre spelade Luleå och vann också de två senare perioderna med 5-0. Dessutom inledde man med Warden, som var krasslig, under första perioden men senare två perioderna tog Lassi spaden.

Var lite liknande förra året, Lassi inledde starkt medan Warden inte fick till det i SHL; däremot var han riktigt bra i CHL. Men när Lassi tappade stilen under våren då han hade körtelfeber, utan att då veta om det, fick Warden ta över och var riktigt, riktigt bra. Sedan tog Lassi spaden i slutspelet och var då kanon. Ja, vi får se hur det blir i år; troligen kommer båda vakterna att vara riktigt bra, så snart backarna spelat ihop sig vill säga.

Jag tycker kanske att Lassi kunde tagit Zug-målen, trots att de fick smälla på från 6-7 meter.

Nu har vi två träningsmatcher kvar - hemma och borta mot våra vänner Kärpät som vanligt - innan allvaret SHL inleds med bortamatch mot Oskars, som har skaffat sig en fantastiskt fin back inför säsongen och han är nu Oskars lagkapten.

Luleå har hela 11 nya spelare i laget att spela in i Bulanhockeyn (nåja, 9, om man inte räknar in Limpan och Ponta, men däremot Kempe). Vore vi ett lag som bara körde ösa-på-hockey skulle det förstås bara vara att köra. Men Bulanhockeyn tar sin tid att arbeta in med när halva laget är nytt. Och så ska det vara, för att förhoppningsvis nå mycket högre nivå när allt sitter.

Det kommer att ta tid och räkna inte med att Luleå går starkt i SHL redan från början. Det har vi lyckats med flera gånger senaste åren, men då efter att ha haft kvar större delen av truppen. I år kommer det att dröja och "som vanligt" kommer de, som inte är beredda på detta att ropa efter nyförvärv samtidigt som de kan komma att tycka att Bulan eller Skuggan måste försvinna eftersom de "inte inser" att laget skulle förbättras om vi värvade Crosby eller Matthews, vilket t.o.m. rookiezupportrar förstår.

Bara att ställa in sig på att ha is i magen under hösten.
Kommentera