Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2560099

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Elliot12: Wow! Nästan halva laget reserver. Ja, både Warden och Lassi var ju krassliga mot Zug och nu verkar smittan ha drabbat stora delar av laget. Bra att det sker innan SHL-premiären så ska vi ha gått igenom epidemin innan dess.

Sedan skolstart är det ofta spridning av enterovirus i landet, men men många av dessa har lite längre inkubationstid och här verkar det ha gått snabbt och smittat bra. Kanske är det den nya Covidvarianten, som har kort inkubationstid samt smittar rejält luftburet och dessutom som tidigare vaccinationer knappast ger något skydd mot smitta (även om vaccinen ger visst skydd mot svår sjukdom) det handlar om. I vilket fall ser jag numera inte de covidvarianter som vi haft senaste året som något speciellt man behöver skydda sig mot, men det har ju visst epidemiologiskt intresse eftersom det kommer att ge lite små utbrott nu under vinterhalvåret - och truppen som varit ute och rest kan förstås ha mött nya varianter.

Trist att vi inte spelar med några ordinarie backpar som följd av frånvaro. Kommer att dröja innan de kommit in i Bulanhockeys strategi för backpar.
Kommentera