Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2560104

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Denna sida är förstås till för att följa hockey, i synnerhet Luleå Hockey, men också bevaka annan hockey t ex när andra lag ljuger om det ena och andra och skiter i ett blått skåp.

Men understundom händer annat som också har betydelse för hockey även om det primärt handlar om annat.

Exempelvis ger Luleå Hockey anvisningar om skärpta kontroller inför kvällens match med anledning av det skärpta säkerhetsläget och risken för terrorhandlingar. Känns kanske lite överdrivet, men det är som det är.

Den dominerande anledningen till att läget nu anses mer riskfyllt är som bekant eftersom Sverige tillåter brännande av Koran framför utvalda ambassader och religiös byggnader. Handlingar som fått många länder att förenas i fördömande av Sverige samt att organisera attacker mot vissa svenska ambassader utomlands.

Landets regering velar hit och dit och verkar inte kunna leverera något rejält bu eller bä och den officiella planen är nu att "utreda saken för att se om ordningslagen kan ändras i syfte att kunna förbjuda Koran-bränningar". Det ska ta ett år att utreda men är naturligtvis meningslöst eftersom det största partiet bakom regeringen förklarat att de vägrar förbjuda bränningar, vilket redan fått fått fullt stöd av ett regeringsparti, som grundades för att framföra kristna värderingar, men som nu ljuger i alla frågor som värsta populister av Trumpklass och svårligen kan skiljas från andra partier av mer rasistisk bakgrund, även om de senaste 20-30 åren kör tugget att "det handlar inte om raser, det handlar om olika kulturer". De två nämnda partiernas ledare illustreras nedan, när den ene tar en dicpic av den andre, som tycks visa sin teknik när hon tar saken i egna händer.

Allvarligt talat. Vi är stolta över vår inställning till yttrandefrihet. Men det är synnerligen äckligt att se hur denna frihet dras in absurdum medan tandlösa så kallade politiker saknar omdöme att hantera sken.

Hur skulle man bedöma en begäran att få pissa på bibeln framför en kyrka eller att få bajsa på Talmud framför israeliska ambassaden? Jag skulle förmoda att det vore alltför magstarkt, även om någon ansökte om sådant tillstånd i syfte att visa sin vilja att se detta som frihet för att yttra sig.

Och hur j-a mycket bättre är det att bränna en koran framför en ambassad? I detta ska man komma ihåg att brännande av böcker har en förbannat dålig klang eftersom det historiskt skett i olika sammanhang som i efterhand rätteligen betraktas som ett j-a elände - och som de facto använts för att inte företräda men begränsa yttrandefrihet.

Enligt mitt omdöme är det förbannat äckligt att bränna böcker. Ta upp sakliga frågor och diskutera fakta, men att bränna böcker är ett j-a skit.

Och de två nämnda, som illustrerat tar dicpics på varandra, när de inte försvarar bokbränneri borde bara Skämmes, tammefan!
Uppladdat:

450x300-bush-dicpic.pngbush-dicpic.png

Kommentera