Luleå HF

116439 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2563606

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
När det gäller Champions Hockey League vann både Plastläjkers och Warulfven sina tredje matcher i går. Apan, som bara vunnit en match och torskat övriga två matcher, möter om knappt fyra timmar regerande mästarna Tappara borta och vare sig köpevakten Söderström eller köpevakten lille Gustaf är med till Finland.

Vi talar alltså om "SHL:s bästa målvaktspar", om man ska tro på mädhöken.

Men David Rautio Berguv är med. Berguven har räddat 97% av skotten i de CHL-matcher han spelat och har överlägset bäst stats avseende GAA av de trettio vakter som spelat i årets CHL. (Köpevakten Söderström fick ta spaden en match, kastade in puckar och landade på 80% räddningar...).

Idag är det den sista dagen som Berguven har kontrakt med Apan.

Nästa match som Apan spelar är om fem dagar, då de hemma möter MooDoo i SHL-premiär.

Törs de komma till SHL-premiären med bara "SHL:s bästa målvaktspar"?

Eller kommer de att försöka köpa kvar Berguven? Eller försöker de köpa över Sara Grahn?

Personligen skulle jag helst av allt vilja få nyheten närmaste timmarna att Luleå Hockey tar hem Berguven på ett avslutningskontrakt hemma i Luleå. Så får Apan stå där med "SHL:s bästa målvaktspar"....När det havererar får de väl som vanligt försöka köpa en vakt från KHL, som "enligt egen uppgift" gjort allt för att lämna KHL...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Nu har vi startat Tappara-Apan och Berguvens sista match för Apan om inte Forssell slänger upp ett nytt kontrakt.

Den som inte önskar det är trollet Jåda, som skrev på Apkraft när Berguven signades:

”Vi hade inte behovt varva in Rautio heller. … Ett stort misstag av klubben i min bok”

Jåda har lite otur när han tänker, speciellt när det gäller spelarköp. När Forsell köpte in Agostino från KHL menade trollet:

”Kallhamrat beslut av Forssell! Kul ”

Tappara snabbt framme med bra chans, men Berguven räddar. Under andra matchminuten sätter i stället köpespelaren från Lettland 0-1 för Apan.
Kommentera