Luleå HF

116438 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2570679

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: lite lektyr
SM i sportekonomi
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Trevlig läsning. SM i ekonomi definierat som förmågan att generera intäkter. Här nedan har specificerats tre största intäktskällorna för de nio "bästa" lagen i SHL.

Noterbart att Warulfven är det enda laget där en av dessa tre utgörs av restaurang etc, man drar tydligen in >10 miljoner på events/konferenser. Fint att äga sin arena.

Fiskrenset drar in klart mest matchintäkter.

Luleå Hockey drar in mest sponsorintäkter och det är LKAB och SSAB som är största sponsorerna för Norrbottens elithockeylag.

Apan det lag där miljonerna från SeMer spelade störst roll för intäkterna av de nio specificerade lagen, medan de var rätt usla på matchintäkter och sponsorintäkter. Förutom då när det gäller sponsormiljoner från kommunen (inklusive smygdolda miljoner från 100% kommunalägda bolag). Där ligger klubbarna i SHL på runt en miljon medan Apan får >10 miljoner årligen av kommunen, sedan de släckt julgranar, stängt förskolor och liknande i hela obygden. Vilket de i obygden "översätter" till att förklara att de är ett av de ekonomiskt bästa lagen i ligan...
Kommentera