Luleå HF

116438 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2571015

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Damrenset fortsätter vinna men det blev inte med 11-1 som de genomsnittsvann sina matcher i damettan med i fjol. "Bara" vinst i förlängning mot Stocksund, SDE.

SDE gick upp i Riksserien/SDHL året innan Luleå Hockey debuterade där. Och SDE har sedan dess blivit kvar Fast var länge ett bottenlag som fick kvala sig kvar. Men sedan 2018 har de stabiliserats och tillhört mellanskiktet, efter typ de fyra topplagen, och faktiskt successivt närmat sig dessa topplag. Lite konstigt är det eftersom SDE väsentligen fått in utländska spelare som av annan anledning, t ex studier, kommit till Sthlm och då passat på att fortsätta spela hockey.

Så en hygglig värdemätare för Damrenset, som inledde hemma i Damrensarborg inför 1500 åskådare drygt. Tror inte Damrenset kommer att ha sådana publiksiffror framöver hemma även om de nog drar fler än de flesta lag, kanske t.o.m. Luleå; det får vi se. Snarare kan man tänka att det inte imponerade att de inte lyckades dra betydligt fler till Damrensarborg när de debuterade i SDHL. Men det är ju som det är i Göttlaburrg: i princip är det bara sparkboll som gäller och damhockey har Fiskrenset bara pysslat med i ett år, sedan de köpte ihop sitt lag.

Faktum är att SDE inledde matchen med att spela ut Damrenset som först så småningom skärpte sig och bjöd emot, men sportsligt var det nog kanske SDE som var det övergripande bättre laget under de tre perioderna och sedan kunde det slutat hur som helst i förlängningen.

Men med allt detta sagt blir det fortsatt intressant att följa laget och lyckas de röra om i grytan och blanda sig i övre delen av serien kan det ytterligare öka intresset för och utvecklingen av damelithockeyn i landet.
Kommentera