Luleå HF

116438 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2572424

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Costanza: Jag tror vi ska slå HuVa, ja. Ni själva har svårt, röglarna är inte att leka med; hur går det för er?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha. 19.00 har vi full omgång i SHL och då hoppar herr statsminister in med tal till nationen vid samma tidpunkt.

Det ska tydligen gälla skjutningar och gängvåld och det är ju ett viktigt ämne. Speciellt nu, när de största partierna tycks överens om att nu ska man stoppa in militären.

Fast egentligen är det inte så svårt. Regeringen Reinfeldt-Borg hade ansvaret och makten 2006-2014 och det är under den tiden det ballade iväg rejält och det var nödvändigt att göra något. Regeringen satte helt korrekt in en utredning och polischefen i Sthlm, Carin Götblad, levererade helt korrekt vad som borde göras. Under 2006-2014 var det Beatrice Ask som var justitieminister och hon var inte speciellt stark gentemot duon som ledde landet - Reinfeldt-Borg. Hon har ju själv svarat att det fanns inte ett stöd för åtgärder. Undra på det. Borg hade ju som studerande varit med ett Aschberg "Diskutabelt" och framgick som anarkist: staten ska inte göra något. Och Reinfeldt-Borg hade ju inga som helst andra ambitioner än att sänka skatter och lägga ned allt statligt.

Att det går åt helvete för ett antal människor skiter de förstås i med tänket att vill man ha bra skola fixar man det, vill man ha sjukvård när man behöver tar man försäkring och annan skit av samma slag. Samhällskontraktet innebär ju för majoriteten av människor att samhället ska garantera en viss nivå för alla, men för dessa båda nyttiga idioter saknas den kunskapen.

Och, sedan lät Löfven och hans justitieminister Morgan "jag gör inget, vi utreder saken" Johansson det fortsatt rulla på.

Så, gör exakt det som Götblad föreslog. Plus lös detta akut, men utan att skita i det långsiktigt nödvändiga.

TILLÄGG: Statsministern meddelade bara att han ska fråga militären om råd "please, can I have a little more?"

Skärpning! Lyd Götblad nu! Vad hände med "i min regering får vi saker gjorda"?
Kommentera