Luleå HF

116438 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2576888

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Snyggt jobbat! Duktiga ledare!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Hur blir säsongen 2023-2024 för Luleå?

Som alla vet behöver man vänta bortåt 14 omgångar, d v s när alla lag mött varandra en gång, innan hockeyn väsentligen stabiliserats och man hyggligt väl kan bedöma hur lagen kommer att lyckas denna säsong. Nu har vi spelat 7 omgångar vilket är hälften av tiden innan man kan bedöma läget, men en liten uppskattning kan man nog göra redan nu.

Warulfven har redan visat styrka och har vunnit alla matcher utom en, medan Oskars tvärtom slog oss på övertid och därefter torskat alla sina matcher. Mycket tyder på att de lagen blir kvar bland topp- och bottenlag, men varning för Oskars, som har ligans bästa PP och kan de få ordning på försvaret kan de överraska, som de gjort flera år. Och med Kung Engsund som kapten kan det kanske ordna sig.

Men mest intresserad är vi förstås av vad Luleå visat upp.

Tabellen
Plats 7, målskillnad 17-11
Bara tre lag har gjort mindre antal mål, inget lag har släppt mindre antal mål

Special teams
9-2 i mål
Näst bästa PP, bästa BP

5 mot 5
8-9 i mål

Känns ganska tydligt alltså. Försvarsspelet fungerar redan överraskande bra. Målvaktandet fungerar, de nya backarna har lyckats bra redan och lär bli ännu bättre defensivt, dessutom bidrar de i hög grad offensivt där Sellgren, Hardegård och Laaksonen varit starka.

I special teams går vi redan riktigt bra.

Det som saknats är alltså leveransen offensivt i 5 mot 5. Ändå har det spelet i stora delar fungerat utmärkt men det som saknats är målen. Då ska vi räkna in att vi bara spelet sju matcher än så det kan komma att lossna; tillika att zebrorna råblundat redan för två klara mål som motståndarna utan utvisning lyckats stoppa genom att hugga sönder Limpans klubba samt vevat bort benen på Ponta inklusive råflyt för motståndare t ex två gånger senast mot Röglarna då pucken undvek att gå in på det mest osannolika sätt.

I offensiven har backarna bidragit fint, samt bland forwards är Limpan enormt imponerande – motståndarna behöver ofta sätta två spelare på honom för att hindra honom. Vidare har Kempe jäkligt glädjande imponerat som skicklig spelare. Shining Shinnimin är på gång. Pasic har verkligen imponerat. Eklind också ett fint tillskott. Sammantaget ser det bra ut, många som imponerat och det kan bara bli bättre. Speciellt väntar vi förstås på att Limpans kedjekompisar kommer med i matchen och att Pontas skott börjar hitta rätt.

Ser vi på spelade matcher har vi:

• IK Oskarshamn - Luleå 3 - 2 (0-0, 0-1, 2-1, 0-0, 1-0)
• Luleå HF - Timrå IK 4 - 0 (0-0, 1-0, 3-0)
• Luleå HF - Örebro HK 1 - 2 (1-0, 0-0, 0-2)
• Frölunda HC - Luleå HF 2 - 1 (1-0, 1-1, 0-0)
• Luleå HF - HV 71 5 - 2 (2-1, 2-0, 1-1)
• Luleå HF - Linköping HC 4 - 1 (1-1, 2-0, 1-0)
• Rögle BK - Luleå HF 1 - 0 (0-0, 1-0, 0-0)

De tre matcher vi vunnit, har vi vunnit klart.

De fyra förlorade matcherna är samtliga med uddamålet. Värt att notera att vi väsentligen varit det bättre laget i dessa fyra torskar; är väl Röglet som haft bäst spel mot oss och Fiskrenset som varit minst bra.

Men förluster med uddamålet är elakartade. 11 poäng borta på sju matcher på så sätt.

Det krävs alltså att laget nu konverterar uddamålsförluster till uddamålsvinster genom att förbättras lite till och det kommer säkert att ske genom att det offensiva spelet i 5 mot 5 ytterligare ökar och börjar leverera mål. Många goda spelarinsatser tyder på att det kommer att ske.

När vi bedömer läget aftyer 14 spelade matcher är jag övertygad om att vi kan konstatera att Luleå kommer att bli ett topplag i serien.

Det ser bra ut.

Hur långt kommer det att räcka?
Kommentera