Luleå HF

116438 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2577029

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
SDHL i kväll. Luleå, som redan leder serien med 9/9 poäng trots att man spelat en match mindre än de flesta övriga lag, möter Stocksund hemma. Ska väl bli en vinst igen fast Stocksund är inte ofarliga, har luggat Luleå då och då. Första hemmamatchen för Luleå Hockeys damlag denna säsong. Kan vi slå publiksnittet hemma på knappt tusen åskådare som Damrenset visat upp?

Annars blir det intressant att följa Damrenset, laget som vunnit samtliga serie- och kvalmatcher de någonsin spelat. De har ju inlett årets SDHL med två vinster i Fiskrensarborg, men nu är de ute på en roadtrip och möter ikväll Trottoardamen, på söndag DamPölsan och på torsdag Luleå Hockey; samtliga matcher borta. Vilket lag blir först i historien att slå Damrenset? Sker det under denna roadtrip? Hur går det för Michelle Karvinen när hon nu kommer hem och spelar i Delfinen igen? Mycket intressant!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå vinner mot Stocksund med 6-3 och leder fortsatt SDHL med maximala 12 poäng på fyra matcher, före tvåan Pölsan med 11 poäng på fem matcher.

Luleå spelade sin hemmapremiär i Delfinen ikväll inför 2245 åskådare. Damrenset har haft hela 1969 åskådare hemma - men på två matcher.

Ha! Damrenset vinner igen! Men det satt hårt inne. Först 15 sekunder före tredje periodens slutkvitterade Hanna Olsson för Damrenset till 4-4 och sedan dröjde det förlängning och ända fram till fjorton straffar innan Michelle Karvinen kunde avgöra med 4-5.

Det innebär att Damrenset fortfarande har vunnit samtliga serie- och kvalmatcher de spelat under sin historia.

På söndag och torsdag möter Damrenset först DamPölsan sedan Luleå Hockey borta. Jag är övertygad om att då kommer Damrensets första historiska hockeyförlust; tror dessutom att det blir två förluster.
Kommentera