Luleå HF

116438 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2578266

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Slutresultat:

• MoDo Hockey - Frölunda HC 4-3
• Örebro HK - Färjestad BK 1-2
• Växjö Lakers HC - Skellefteå AIK 2-0

Warulfven spöar Öret i seriefinalmatchen och drar nu ifrån alla andra lag i serien. Toppnivå från början, vilket lag ska kunna stoppa Ulfven i år?

MooDooismen är än så länge betydligt bättre än den självutnämnda hockeyexpertisen i media trott. Och fortsätter ligga högt, f n trea i tabellen. Kul!

Och så klättrar också Plastläjkers upp bland topp sex, sedan de öst in balja på köpevakten söderström, som silade in en svag lyftning långt utifrån, som studsar på magen på en apa, som inte har någon koll på pucken eftersom han på apors vis är upptagen med att tjafsa och fula sig på en motståndare.

Och strax utanför top sex har vi Röglet och Luleå som börjat färden uppåt i tabellen.

Längst ned bland och under strecken har vi Pungen, Malmet, HuVa och Oskars. Troligen kommer flera av de lagen - kanske alla fyra - att befinna sig bland de fyra sista när 52 matcher spelats.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Kollade lite på Damrensets match nu. I princip är det DamPölsan som hela tiden cirkulerar i Rensets zon, ungefär som de spelade PP. Men DamRensets femkvinnobox är följsam och stor och markerar ut dampölsorne hela tiden, de kommer sällan åt att skjuta.

Enstaka tillfällen kan DamRenset spelvända och ibland ser det lite farligt ut - DamRenset har duktiga spelare som Michelle Karvinen och Olsson.

Åtta minuter spelade av tredje men nu får DamPölsan spela PP på riktigt. Ska de lyckas få hål på DamRenset till slut när de nu får spela 5 mot 4?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan har kontinuerligt marknadsfört sig som ett lag, bestående av helt egna produkter från obygden, som spelar en ärlig och sportslig, målsökande offensiv hockey där de sköljer över motståndarna inför fullsatta hemmamatcher där hockeyintresset i staden är kokhett och slår rekord år efter år.

Helt korrekt, med undantag för en liten detalj. Nämligen att allt är ljug.

Senaste åren har de blivit allt fulare. Igår möttes Apan och Plastläjkers - de två lag som ligger långt under alla andra i Fair Play-ligan och naturligtvis ballade det ur rejält, sedan Apan kört sitt vanliga skit med att tjafsa och knuffas och bråka efter varje avblåsning. Redan innan nio minuter spelats brakade loss sedan en apa obefogat hoppat på en plastspelare efter en blockerad puck, och båda lagen brakade ihop och i princip alla visades ut.

Nu ska sägas att några rejäla slagsmål t ex som när Luleå spöade upp Djurgården en match där dessa slagit på Myllys en gång för mycket, då matchstraffen stod som spön i backen handlar det inte om. Bara en j-a massa fegskit där de drar och sliter i varandra och fegt slår med klubbor åt alla håll.

Fullständigt vidrigt att behöva se denna skit för åskådarna och ingen är förvånad över att Apan och Plastläjkers har sämst publiksiffror i SHL.

En helt egen produkt - läs köpespelare - hos Apan heter Filip Sandberg. Denne stängdes av för några veckor sedan efter att ha orsakat hjärnskakning för en motståndare. Nu har han varit tillbaka några matcher men blir redan avstängd igen sedan han smällt till en domare med klubban.

Verkligen tråkigt att se det som Apan numera utvecklats till. Innan säsongen förklarade medias självutnämnda expertis att Apan hade bästa backuppsättningen i ligan, bästigaste målvaktsparet dessutom och en helt överlägsen grupp av centrar. Dock glömde de informera om att de dessutom förfogade över de mest tjafsiga och fulspelande laget.
Kommentera