Luleå HF

116438 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2579197


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Ja, tråkigt. Han var ju värvad som poängspelare men i Luleås Bulanhockey krävs att man kan hantera spelet utan puck för att få bättre chanser.

Under träningsmatcherna var han ganska osynlig och säger själv att det var lite svårt för honom att "komma in i systemet".

När sedan SHL startade förvisades han till en brunkande fjärdelina med Berglund och Nikupeteri och i den lyckades han (förstås) inte fixa några poäng alls och inte heller att imponera med att han "kom in" i spelet utan puck. Senaste matcherna har han inte ens fått plats i linorna utan suttitbpå bänken som trettonde spelare utan speltid.

När et gäller forwards har vi i första två linorna Omark, Andreasson, Shinnimin och Pasic och sedan Pasic gjort en sådan succé var det förstås stängt där för Zdrahal. Tredjelineforwards har ju varit Eklind och Einar Wolf och även Eklind har ju lyckats hyggligt så chansen för Zdrahal hade väl varit att ta platsen av Einar Wolf eller då eventuellt Eklind.

Men Bulan har väl inte sett att Zdrahal lyckats tillräckligt bra i spelet utan puck för att ge honom chansen där-

Trist, tycker jag, eftersom han varit pålitlig mål och assistleverantör i Tjeckien och kanske han skulle lyckats göra succé om han lirat i t ex Oskarshamn eller Trottoarkanten med friare tyglar. Men i Luleå är det på gott och ont Bulan som bestämmer och när han nu bedömde att Zdrahal inte skulle släppas fram var det ju utmärkt med skilsmässa så snabbt som möjligt. Sportcheferna och tränarna snackade med honom efter vår senaste match, mot Malmö, och avslutet bestämdes direkt. Nu åker han hem till Tjeckien där han säkert utan vidare får en bra plats och roll.
Kommentera