Luleå HF

116422 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2587404

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och Luleås stenhårda damer fortsätter segertåget. Nu slår man starkaste konkurrenten senaste åren, DamPölsan, med 3-2 och har därmed maximala 27 poäng efter nio omgångar. Hela 7 poänger före serietvåan DamooDoo på andra plats.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter första rundan av fyra av SHL spelats brukar det vara möjligt att tippa slutställningen efter 52 omgångar, sedan man sett alla lag i match.

Så nu har jag funderat. Är tämligen säker på att Ulfven och Luleå tar platserna 1-2, då jag bedömer att de kommer att dessa två är klart bättre. Gissningsvis seglar de ifrån övriga lag. Warulfven har redan styrkan att bara dra ifrån i topp, och om poängproduktionen för Luleå (läs: Limpans lina börjar få in puckarna) förstärks kan Luleå mycket väl nå Warulfvsnivå. Övriga lag jag sett har problem på olika sätt som jag inte ser hur de helt kan bli av med.

Dessutom att Öret nu etablerat sig så starkt bland topplagen och också i år placerar sig blandtopp sex, det gäller också Apan.

Därefter blir det svårare. Plastlaget och Fiskrenset brukar ju ha nivå tillräckligt för att ta plats bland toppsex, så jag tippar väl så, även om jag tror att framför allt Timret men även MooDoo skulle ta sig in där; hoppas också att de gör så.

I normalfallet skulle jag definitivt tagit in Röglet bland toppsex, men avstår nu eftersom jag har känslan attmed ett relativt svag (enligt Rögletmått) inledning brukar släpper det antagligen inte för dem.

Så hoppar vi ned till botten. HuVa har ju kollapsat och behöver genomföra omfattande förändringar. Tränaren måste ju sparkas och egentligen har de ju redan Johan Lindbom som kan kliva ned och göra ett rejält jobb. Men även sportchefen måste ju bort; så strålande han varit alltid i Timret med begränsade resurser, lika komplett värdelös med stor kassa först i Fiskrenset och nu igen i HuVa. Fast det räcker ju inte där. Nubben har ju köpt ihop spelare som inte alls fungerar tillsammans och troligen behöver de sparka flera av dessa och köpa in nya. I en ganska tom marknad - när man redan har seriens dyrastetrupp. Nej, det slutar nog med kollaps.

Lite svårare att gissa vilket lag som följer HuVa till kvalet. Det blir antingen Pungen eller Trottoarkanten och jag tippar att Pungen återigen slipper kvala, eftersom vakten Högberg kommer att ställa matcher för Pungen.

Oskars tro jag blir mer stabila nu och kommer att lyckas bättre. Kanske de klättrar 1-3 placeringar högre? Men styrkan hos de fyra lag jag lagt som plats 7-10 är hygglig och det kan räcka.

När det sedan gäller placeringarna 7-10 kan de gå lite hursomhelst men har lagt dem för spännande derbyn i åttondelsfinalerna.

Så, när jag nu är beredd att lägga ut mitt tips känner jag mig ganska trygg. Tror att det som närmast kan ändras kunde vara att MooDoo - med Rookiestämpeln - ramlar under slutspelsstrecket, samt attTimret tar sig upp bland toppsex.

1 Warulfven
2 Luleå
3 Öret
4 Apan
5 Läjkers
6 Fiskrenset

7 Timret
8 Röglet
9 Malmet
10 MooDoo

11 Oskars
12 Pungen

13 Trottoaren
14 HuVa
Kommentera