Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2590072

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ikväll får ni bjuda på 3p mot MooDoo. Vi måste hamna före Nubben.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Costanza: Mycket möjligt att vi bjuder på det - eller snarare att ni tar för er och vi kan inte hindra det.

För en vecka sedan kändes det som att vi var för j-a starka. Damlaget hade spöat allt och alla och herrlaget hade börjat säsongen bra men tappat en del matcher med uddamålet. Men så hade herrarna kommit igång ännu bättre; spelet utan puck fungerade mycket bra och det var svårt för andra att komma till målchans på oss, samtidigt som två linor till (utöver Limpans) blev överraskande bra och levererade mål. På sistone har vi i jämna matcher tagit 5/6 poäng av seriens topplag Warulfven och Apan.

Vad kunde gå fel?

Allt. Och det gjorde det. I torsdags fick vi storstryk 1-4 hemma av Trottoarkanten och i fredags fick damlaget smörj hemma med 0-1 av Damgården.

Hur fortsätter det nu?

Är vi kvar i samla inställningen "det räcker om man ger 90-95%" som mot Trottoarkanten är vi chanslösa mot MooDoo förstås. Och eftersom vi avslutade den matchen med att Bulan slängde runt spelarna mellan olika linor - något han aldrig annars gjort - känns det inte som att vi är stabila för närvarande.

Sedan ska man komma ihåg att redan första matchen vi möttes - då i Delfinen - var det hugget som stucket. Vi vände 0-1 till 2-1 och försvarade det Gun i kaklet (3-1 i tom kasse) men det var så jämnt att det kunde gått hur som helst redan då alltså.

Och nu match nere I Övik där ni varit rejält starka, samtidigt som Luleå plötsligt fått för sig att vackla.

Nej, det vore inte oväntat om ni bekvämt vinner dagens match. Inte oväntat alls.

Mot det att Luleå efter debaclet mot Trottoarkanten förklarade att "det här ska MooDooismen få betala för" men har vi den styrkan?

Det vete fan.

Och torskar vi gör jag det hellre mot ett riktigt hockeylag från hockey-Norrland än mot något plastlag från Sydbotten.

Kul som fan att ni skitit i alla så kallade experters förklaring att rookie-MooDoo blir ett bottenlag eftersom de är nya, det kan alllllldrig gå. Nu ylar de förstås att "OK, de har börjat bra som rookielaget ofta gör som unghingstar som kommer ut på våren, men sedan faller de, det veeeeeet vi" och kul om ni kommer även den "expert"-synpunkten på skam.

Det här blir spännande!
Kommentera