Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2591315

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Jo, våra spelare kom och gav allt, mest troligt en rekyl efter vårt svaga och halvsatsande spel mot Trottoaren som körde över oss innan.

En detalj som är till vår fördel och ofta kan tippa över för oss är spelet och duellerna vid sarger. Puckar och spel hamnar gärna där vid sarg i dagens hockey och därifrån kan lagen inte åstadkomma något. Men vinner man de duellerna kan det öppnas bra chanser.

För några år sedan var Luleå rent svaga vid sargerna och vissa matcher kändes det som att vi förlorade precis allt där. Men successivt har vi fått till det och utvecklat det spelet. Ofta är det spelare som inte alls är speciellt framträdande i laget i övrigt som utvecklat konstigt att kämpa man-mot-man vid sargerna riktigt bra.

I offensiven när motståndarna har erövrat puck i egen zon gick vi tidigare all-in för hög press vilket straffade sig när motståndare lyckades snabbt spelvända och komma med skickliga forwards mot få Luleåförsvarare. Men senaste åren har Bulan fått till mycket bättre avvägningar bland våra forwards som gärna sätter in hög press, men värderar situationerna och ser när det inte är läge för det och då bättre väljer att följa bakåt och med hela laget bättre stoppa motståndarna i mittzon eller strax innan vår zon.

Men lag som inte är tillräckligt beredda åker gång på gång på hög press av våra forwards och med träningen att fightas kring sarg ger det oss ofta gratischanser som vi understundom utnyttjar.

I vår egen zon, när vi erövrat puck, utsätts också vi för hög press och riskerar göra misstag eller bli av med puck. Men när Luleås backar är vakna och samspelta är de skickliga att röra sig och bli tillgängliga för pass från den backpartner som är ansatt och på så sätt är det ofta svårt för motståndarna att kunna lyckas köra hög press mot oss.

Oberoende allt annat är det riktigt jobbigt för motståndare att känna hur vi gång på gång lyckas dra fördel av kampen efter sargerna och det är härligt att se - speciellt eftersom Luleås spelare - i synnerhet de mindre, lättare och mindre framträdande - hela tiden torskade dueller vid sarg. Numera är det snarast tvärtom och det blir skitjobbigt för motståndare som inte väntat sig detta slit.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Ja kan press kombinerats med såpass rörliga och spelskickliga backar som ni har så blir det svårt. Nu sägs ni ha problem med offensiven men det var inget vi märkte av iaf. Men just mål går lite upp och ner över en säsong.
Kommentera