Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2591321

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Costanza: Fint om matchen kan fortsätta väga så att spetsstjärnorna kan avgöra eftersom de förr eller senare får de chans de behöver. Men det kräver att alla "komplementspelare" kan stå emot och inte släpper till något.

Bulan är extremt noggrann att inte släppa fram någon som genom 1-2 misstag får oss att tappa en match. Om han tillåter EN spelare att agera så, kommer även de andra att känna att de inte behöver ge järnet i spelet utan puck hela tiden.

Ta t ex Zdrahal, tjeckisk landslagsspelare vi värvade inför säsongen. Hade han fått köra som han ville kunde han säkert ha levererat kanske 20-30 poäng och det hade varit tacksamt. Men han lyckades inte få till spelet utan puck och därför släpptes han inte högre än en prunkande fjärdefemman och till slut bara som 13e spelare. KANSKE hade han gjort succé om han fått spela med Limpan med fyra andra pålitliga spelare i femman. Men med lite speltid i dåliga omgivningar fick han inte mycket chans att etablera sig och nu släppte vi tillbaka honom till Tjeckien. Hos er, Trottoaren eller Oskars KANSKE han gjort succé.

Man vet inte. Men Bulan säkrar ett lag som nästan aldrig släpper in mer än 1-2 mål och det räcker de gånger offensiven lyckas peta in 2-3 mål.
Kommentera