Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2594697

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Dags att sätta punkt för SHL inför uppehållet.

Luleå har något oväntat inlett säsongen mycket bra men kollapsat på slutet, mycket i samband med att Jesper Sellgren blev skadad.

Inget snack om att vårt problem ligger i backspelet. Kollar vi plusminus på backarna har vi

Jesper Sellgren +10
Marcus Hardegård +4
Oskari Laaksonen +3
Erik Gustafsson +3
Frederic Allard -4
Pontus Själin -8
Ludvig Jansson -8

Då ska noteras att paret Själin-Jansson inte haft mycket speltid per match, men de har lyckats plocka många minus där. När det gäller Allars har han "lyckats" plocka sina minus på baravtvå matcher; hade han spelat 16 matcher med samma resultat hade han haft -16.

Skönt att en hel del av Sellgrens gipsade tid kommer under uppehållet.

Men siffrorna talar sitt tydliga språk. Vi har framöver fyra välfungerande backar och kanske Själin hållit måttet också med en stabil partner.

Men som det nu ser ut är det helt tydligt att vi bättre plockar ner Jonas Berglund som back än spelar Jansson och Allard och minst en av dem behöver lyfta sig rejält. Alternativt Skuggan behöver plocka in en ytterligare men fungerande back.

OK. Vi får avvakta och går till uppehållet med ett Luleå som har en del att jobba på när det gäller backsidan och lagets spel utan puck, samtidigt som han laborerar med linorna för att hitta bästa möjliga kombinationer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Synd ni inte vann ikväll mot bollklubben. Ska ni bestämt vinna mot oss så får så se till att slå våra närmaste konkurrenter också. 😃😃😃😉
Kommentera