Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2596550

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så plockar vi fram en favorit i repris: dagens hockey-QUIZ!

Anta att du ansvarar för ett lag som spelar i CHL och du har tre målvakter att välja på. De har följande stats från årets turnering:

• David Rautio Berguv 4 matcher 92,86% räddade skott
• Gustaf Lindvall 2 matcher 78,57% räddade skott
• Linus Söderström 1 match 80,95% räddade skott

Av 49 målvakter som spelat i årets CHL rankas Berguven som en av de 2-3 bästa, medan Lindvall och Söderström ligger på plats 47 och 48 av 49 avseende % räddningar..

Och nu kommer frågan: Vem ger du spaden?

Svar skickas till Apan c/o ApPravda, obygden. Första öppnade korrekta svar vinner en plats bland De Tomma Stolarna inklusive fri fiskdamm ackompanjerad av sexfingrad banjo under paus.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter uppehåll för koskenkorva och tjämpions startar alltså SHL om igen i morgon med full omgång och sju matcher:

• Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC
• Timrå IK - Luleå HF
• MoDo Hockey - IK Oskarshamn
• Örebro HK - Leksands IF
• Linköping HC - Färjestad BK
• Frölunda HC - IF Malmö Redhawks
• Rögle BK - HV 71

Vi ska alltså ned och möta Timret, som vi mött en gång tidigare i år och då vann hemma i Delfinen med 4-0 efter att ha stängt ned Timret totalt. Men senaste åren har vi haft det svårt mot Timrets hockey, som haft plus på oss. Så det kan mycket väl bli en svår match där vi försöker trycka på utan att lyckas medan Timret vänder och målar, som det ofta sett ut mellan Luleå och Timret.

Det har varit en lite knepig säsong och förutom att Warulfven sprungit ifrån oss andra, ligger de första tio lagen ungefär bara någon pinne från varandra.

Nere i streckträsket hoppar det hit och dit. För några omgångar sedan var jag beredd att tippa att Pungen och HuVa skulle hamna i kval – men sedan har Pungen gått starkt och ligger uppe bland topplagen, medan HuVa sparkat Monten och börjat spela poängvinnande hockey. Medan Oskars, som kommit igång, tappat igen samtidigt som Röglet och MooDoo riskerar dras in.

När det gäller Luleå var vi innan säsong beredda på att det skulle starta tufft och ta tid att få ihop laget med tanke på att vi rekryterat ganska många nya spelare.

Men glädjande nog fungerade laget inledningsvis alldeles utmärkt under första ungefär tio matcherna inklusive att vi de senaste matcherna mötte serietabellens lag 1-2-3 och vann dessa matcher.

Men sedan blev det pannkaka.

Så hur ska det bli framöver?

• Målvakterna Lassi och Warden är redan strålande bra.

• Backarna? Ja, de har ju överraskat. Man räknade ju med att förlusterna av Engsund och Honka skulle bli tuffa, men Hardegård och Laaksonen har ju blivit starka ersättare som snabbt tagit till sig Bulanhockeyn och dessutom kom Jesper tillbaka i pre-NHL-nivå, och även Erik har varit bättre nu än senaste säsongerna. Jespers brutna tumme har nu läkt och kanske han kan spela redan i morgon mot Timret,Där har vi fyra riktigt starka backar och till det vet vi att Pontus Själin kan fungera som en femte.

Men sedan ska vi ha in en till, förutsatt att vi slipper skador, annars behövs ytterligare. Vem blir vår sjätteback?

Unge Ludvig Jansson har ju en fin framtid som giftig offensiv back men får jobba för att bli tillräckligt bra defensivt. Än så länge har han försökt men varit lite rädd att tordas gå på tillräckligt, ligga närmare och markera ut motståndarforwards, t.o.m. blivit enkelt bortlurad några gånger av skickliga motståndare med baklängesmål som följd.

Allard är ju det självklara valet innan säsong men när han äntligen rehabiliterats och gick in och spelade match blev det total pannkaka. Gissningen är väl den att han kommer att skärpa sig när han får några matcher på sig och vänjer sig vid större rink och Bulanhockey, men vi får vänta för att se om han lyckas.

I skrivande stund skulle förstås Jonas Berglund vara den absolut bäste sjätte backen av de vi har tillgång till men det är ju inte en lösning på sikt.

• Forwards? Ja, där har vi ju glädjen att de nyrekryterade Eklind och Pasic gått in bättre än vi kunnat hoppats på och det gäller även Lilja. Vidare får man väl räkna med att se Mario Kempe som nyrekryterad och han har ju visat sig vara den stjärna han tidigare varit, strålande i match efter match.

Egentligen har väl i stort sett alla forwards och linor varit perfekt fungerande och lyckade.

Förutom den väntade förstalinan och det dominerande problemet där är ju att Pontus Andreasons skott inte fungerat som det gjorde för två år sedan. Under matcherna innan uppehållet började Bulan kasta om linorna för att hitta bästa formationer men det har snarare inneburit att alla linor tappat.

Hur går vi vidare där?

Ja, just nu undrar man om det bästa inte vore att gå tillbaka.

Att släppa ut Limpan med Ponta och Tyrre och låta dem fortsätta med tron på att det kommer att släppa för den linan vad det gäller produktionen. Bara att vänta så kommer det.
Och sedan låta den lyckade linan Kempe-Shinnimin och Pasic köra vidare. Liksom Eklind-Connolly, fast möjligen att Einar Wolf kunde omplaceras, Lilja kanske?

Ja, det blir spännande att i morgon se vad Bulan bestämt sig för och hur han kommer att formera linorna. Går han tillbaka till de tidigare? Eller fortsätter han variera och leta bästa möjliga kombinationer?
Kommentera