Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2602723

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
SDHL.

Luleå Hockey förlorade oväntat mot DamPölsan med 0-3 och vi påminns om att inga träd växer till himlen. Bara att bryta ihop och komma igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
SHL, sex matcher idag:

15:15:

• Linköping HC - Örebro HK
• Frölunda HC - Timrå IK

18:00:

• Luleå HF - IK Oskarshamn
• MoDo Hockey - Skellefteå AIK
• Leksands IF - Färjestad BK
• Växjö Lakers HC - HV 71
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
SHL.

Luleå möter i dag Oskars hemma och det blir första gången sedan Oskar Engsund lämnade Luleå Hockey som han återkommer till Delfinen.

Jag hoppas innerligt på att Engsund hyllas kraftigt av hemmapubliken. Under så många år blev han en av alla hyllad hjälte för oss när han levererade match efter match. Kommer förstås ihåg när han en match lyckades sätta ett hat trick men ännu mer hans härliga personlighet när han med ett leende och härliga uttalanden intervjuades innan eller efter match men även under match när det var som mest hetsigt; då de flesta hockeyspelare inte hade riktigt koll på sig själva och sina känslor men Oscar Engsund alltid var strålande glad och förhoppningsfull.

Luleå har ju gått hyggligt denna säsong även om vi har mycket kvar innan vi fått hela laget på Bulanhockeynivå, samtidigt som det gått åt helvete för Oskarshamn. Senast förnedrades de nere i Schtan av en elak Apa som krossade Oskars med 7-0. Det hoppas jag slippa se idag. Nästan så att man skulle unna Oskars en seger äntligen efter alla förluster, som "tack" för Oskar Engsunds stora insatser för Luleå under alla år.

Men så fungerar det ju inte. Och frågan är om Oskars överhuvudtaget kan undvika kval trots att bara 40% av serien spelats. Kanske snarare en fördel att i mycket god tid i lugn och ro bygga laget för att vara som bäst när de till våren får chans att kvala sig kvar i SHL. Fast ett litet Obs för att Oskars för några år sedan gick råilla och väl torskade 16 matcher i rad i SHL men den gången lyckades bli kvar ändå. Men det kan ju inte hända igen- Eller?
Kommentera