Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2603720

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Småtittar på Malmet - Röglet, 0-3 för Röglet med 5 min kvar av tredje perioden. Jag kan inte se hur Malmet ska kunna vända detta. Röglet har ju gått knackigt men när de mötte Luleå 4/11 innan Karjalauppehållet hade de äntligen fått tillbaka f d Luleåspelaren Dennis Everberg och efter uppehållet har f d Luleåspelaren Daniel Zaar också kommit tillbaka; två riktigt viktiga spelare för Röglet och numera tycks Röglet gå lika bra som de flesta av oss räknat med, innan säsongen.

Var är SHL på väg? Till att börja med har vi den standardiserade tabellen, där man satt alla lag att ha spelat lika många matcher och då baserat poängställningen efter vilka resultat uttryckt som poäng/match som lagen de facto uppnått under serien.

Sedan hade vi ett nästan två veckors uppehåll för Koskenkorvakupp och nog känns det som att fira lag gått bättre/sämre än tidigare efter det uppehållet. Nu är det i och för sig bara fyra omgångar som spelats efter Kosken, vilket innebär att lag kan ha uppnått lite sämre/bättre poäng eftersom de råkat möta många bra/sämre lag, men vi använder ändå tiden efter Kosken för att beräkna lagens form. Och då räknas redan nu in att Röglet tar dieter pinnarna av Malmet.

Nu återstår c:a sex omgångar innan juluppehållet och man undrar hur tabelläget då kommer att vara. Genom att använda den form lagen haft efter Kosken och utgå från att det speglar lagens form kan vi räkna fram hur det kommer att se ut till jul, förutsatt att de fortsätter så. Och då får vi nedanstående tabell till jul.

Det var den långa beskrivningen. Här kommer den korta.

Hur är tabellställningen vid jul, om lagens form efter Karjala fortsätter likadant? Inklusive standardiserar för antalet spelade matcher?

Mest anmärkningsvärt att Röglet klättrar ända upp till plats 5, samt att Malmets fina inledning av säsongen helt kollapsat och att de passeras av Huva och hamnar på kvalplats. Samt att ovan Malmet och Huva har vi Fiskrenset och Öret som riskerar dras ned i striden att slippa kvalplats.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Välkommen tillbaka, Olle!

Luleå Hockey har skrivit kontrakt med Niklas Olausson för resten av säsongen.

Han har tillhört Luleå i tio säsonger, spelat 400 matcher för oss och bildat familj och rotat sig i Luleå för framtiden. Så pass att när han skulle spela för Pungen i år ledsnade han att vara borta från familjen och i annan klubb än Luleå att han åkte hem och tränade med Sunderbyn. Nu hade en norsk klubb supporterinsamlat och skulle skriva med Olle, men när Skuggan ringde var det inget snack. Luleå Hockey ÄR Olles klubb och här ska han avsluta sin karriär. Underbart.

Enligt Skuggan tar de in Olle eftersom Lilja skadades men det är väl mer eftersom han bidrar starkt till lagets sammanhållning i båset, i omklädningsrummet, utanför Delfinen - och dessutom är han fortfarande hockeybegåvad och kan tillföra till Bulanhockeyn som han kan i sömnen.

"Han är för långsam" heter det bland en del supportrar men så har de å andra sidan sagts hela tiden, i stort sett redan när Rönken och Bulan hämtade in honom och Pär Arlbrandt från Västerås.

Ingen tänker väl att han ska gå in och bli en bärande spelare i laget, inte Olle heller, men en härlig kille som blir bra att kunna plocka in om och när det behövs.

Mycket välkommen, Olle!
Kommentera