Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2604026

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Bara fem matcher för Luleå innan jul nu:

28/11 Tisdag Gangsteröret - Luleå Hockey
29/11 Onsdag
30/11 Torsdag Luleå Hockey - Apan
1/12 Fredag
2/12 Lördag Luleå Hockey - Plastläjkers
3/12 Söndag
4/12 Måndag
5/12Tisdag
6/12 Onsdag
7/12 Torsdag HuVa - Luleå Hockey
8/12 Fredag
9/12 Lördag Pungen - Luleå Hockey

- 15 dagar spelledigt till Annandag Jul

Alltså tre tuffa matcher nu på fem dagar och vi riskerar falla rejält i tabellen.

Först det eländiga Öret, som vi åtminstone tidigare utnämnt till vårt bogey team. sedan en spritt språngande Apa, som tycks gå bra numera, och som senaste åren lyckats bättre i Delfinen än i Apkraftarenan. Och så Plastlaget som likaledes de tycks gå starkt numera. Ujuj, kan bli tufft.

Efter fem dagars vila lirar vi borta mot HuVa och Pungen - två lag som vi tidigare mött och slagit i år. Då bedömde jag de båda vara svaga och vi slog dem enkelt, men på senare tid har båda dessa lag skärpt sig.

Och sedan har vi drygt två veckors före jul-uppehåll. Vore ju kul om vi inför det uppehållet kan försvara vår plats högst uppe i tabellen. Men, som sagt, det kan bli svårt. Kunde vi överraska mot Gangsteröret i morgon skulle det kännas riktigt, riktigt bra.

Nu riskerar vi tydligen att tappa Lilja en tid - hans axel tycks kanske vara mer skadad än tidigare trott, röntgen om någon dag - och det kommer att dröja innan Olle är upptränad från Sunderby träningsnivå till Luleå Hockey matchnivå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sex matcher I SHL idag:

• Skellefteå AIK - Färjestad BK
• Timrå IK - Rögle BK
• MoDo Hockey - Växjö Lakers HC
• Örebro HK - Luleå HF
• IK Oskarshamn - Leksands IF
• Linköping HC - Frölunda HC

Flera spännande matcher där lag kan passa på att visa var de står. Troligen många som intresserar sig för Apan och Warulfven, säkert kanske uppemot 3000 som tar sig till Apkraft arena, låt vara att de Tomma Stolarna dominerar de påstådda åskådarna.

Själva är det ju bortamatchen mot Gangsteröret som gäller. När det gäller Apan - Warulfven undrar man snarast vilket resultat som kan tänkas gynna Luleå när Apan kommer upp till Delfinen på torsdag. Apkraft har förberett för bussar upp sedan länge och kräver vinst efter att de torskade första matchen, snarast krossades med 0-1.

• Apan vinner stort?
• Apan torskar rejält?
• Jämt och uddamålsvinst för Apan?
• Jämt och uddamålstorsk för Apan?

Omöjligt att veta. Jag tror kanske att det vore bra för oss att Warulfven krossar Apan. Så inleder de matchen i Delfinen på torsdag med lite bräckligt självförtroende vilket innebär en liten chans att Luleå å sin sida kan få inleda med offensivt tryck och förhoppningsvis rulla in ett antal mål.
Kommentera