Luleå HF

116420 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2613718

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: De kanske ligger mitt i fairplayligan i år men senast när de mötte VIK hemma körde deras nya amerikan Manning rakt in i VIK keepern när han korsade målgården, ifjol knockade Alex Hutchings DIFs backup i målet Galajda sedan Carl Lindbom redan blivit påkörd i en tidigare match (det var dock mer en olyckshändelse) Detta bidrog nog till att vi fick en lättare resa i finalen men det är ovidkommande.
Alex Hutchings och framförallt Rahimi har haft sin egna lilla regelbok senaste åren har det känts som så jag vill för allt i världen inte ha upp i burkölen i SHL, mycket hellre Brynäs eller SSK/Mora.
Vad gäller damhockey är jag inte så insatt tyvärr förutom att vi har stor chans att spela final mot er i vår vilket är roligt.
Har aldrig förstått vad NDHL är för något, är det en juniorliga?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Keriksson: Aha. Ja, lag som pysslar med fula överfall slipper vi gärna i SHL, vare sig de vill komma upp eller om de som Apan redan är här.

I damhockeyn har man högsta ligan SDHL, samt under den 4 regionala Division 1-serier Norra, Östra, Västra och Södra. De 25 lagen i dessa fyra ligor har från och med denna säsong tagit sig namnet Nationella Damhockeyligan, NDHL, för att gemensamt arbeta för klubbarnas intressen. De fyra segrarna går till kval för SDHL.

Norra har fr o m i år fem lag, varav Luleå 2 och MooDoo 2 ej tillåts gå till kval även om de vinner serien. Luleå och MooDoos lag har genomsnittsålder 17 år, alltså väsentligen junisar. Apan däremot har genosnittsålder 22 år inklusive 7 utländska spelare. Det har alltså bara handlat om Apan eller BurkÖlen ska nå kvalplats och hittills har det bara varit Apan, som dock misslyckats nå SDHL varje säsong. Från i år deltar också Timrå med genomsnittsålder 19 år.

När det gäller de tre övriga Division 1-serierna har vi tex:
• Södra 7 lag, varav 2 danska och dessa två får väl inte gå till kval antar jag.
• Östra 7 lag varav AIK och SDE har sina 2-lag med, får väl inte vinna de heller. Många av lagen domineras väl av junisar.
• Västra 8 lag varav DamPölsan2 och DamTrottaren 2 deltar med genomsnittsåldrar i laget på 17 resp 16 år och de får väl inte heller vinna kvalplats.

Så sammanlagt ett sammelsurium av damlag ofta dominerade av flickor och B-junisar, samt några danska lag och åtminstone 2 lag per serie som inte tillåts ta kvalplats även om de vinner serierna. Och när det gäller norra Division 1 har det i princip bara handlat om Västerbottenslagen. Snurrigt? Minst sagt. Men det handlar väl om att damhockeyn inte är lika utvecklad som herrhockeyn och de petar väl ihop vad de kan.
Kommentera