Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!

I detta nu närmar det sig att lagen spelat lika många matcher jämfört med hur det sett ut tidigare,

I toppen har Trottoaren och Pungen krupit närmare Plastlaget och Warulfven, som fortsätter hålla toppositionen omgång efter omgång.

Nere i botten har Oskars börjat röra på sig liksom HuVa kommit igång sedan tidigare. På jakt efter Skånelagen i första hand och ovan dem har vi MooDoo och Öret som riskerar dras in i streckstriderna.

Så är läget när det nya året kommer men mer än 40% av serien återstår.

Luleå? Ja, vi har länge legat på plats 7, men när vi nu kör med spelare som vill spela i Luleå ska vi kunna klättra lite.

Hmm, har kollat första perioden Apan-Luleå nu och tycker väl inte att Apan var så j-a bättre än vi, även om de kämpade in både 1-0 och 2-0 efter halva perioden. Och det brukar ju innebära att matchen är körd. Men en räddad straff och ett snyggt mål av Limpan och så hade vi "bara" underläge med 2-1 efter den perioden.

Men visst var Apan starka i andra och kunde dragit ifrån där fast bra kamp av Warden och Luleå höll det nere till bara 3-1 och när Luleå tidigt i tredje satte 3-2 var det match.

Jävligt synd att zebrorna missade fulingen Lundbergs överfall på Shinnimin i tredje (för vilket han nu är anmäld till DIFiplinnämnden) vilket ledde till 4-2 för Apan. Innan det var de mer darriga och Luleå hade tagit över, men när de fick 4-2 felaktigt repade de mod och kunde hålla emot.

Sammantaget en stark apa igår, absolut, men Luleå var nog närmare än man hade intryck efter matchen. OK, vi har tagit 5/9 poäng av dem i år och vi känns inte utan chans när viska möta dem match 4 i Delfinen.

Jag är fortsatt besviken på att zebrorna och ligan - som påstår sig vilja premiär fin hockey - tillåter våra motståndare att överfalla Limpan över hela isen. Här har vi en stjärna i europeisk toppklass och det visar han överallt - men i Sverige tillåts alla motståndare slå och crosschecka honom hela tiden och skiter i det. SKÄMMES, TA MIG FAN!

Härligast igår. Efter andra perioden kommer skojkommentator Unger till Tyrre för att intervjua honom om matchen vilket han tycker att han gör med orden "Hörde att du och din fästmö krockade med en älg, kan du berätta om det?"

Tyrre: Vi spelar en viktig match och du vill intervjua mig om en jävla skitälg?