Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2627533

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
HockeyNews intervjuade Linus Klasen för några dagar sedan:

"Klasen tillbringade lördagen med att följa SHL och sitt förra lag Luleå.

– Jag såg några SHL-matcher och det är så många tveksamma grejer. Som de hänger på Omark. Bara drar i tröjan. Där tycker jag att vi kan gå upp för nånstans måste vi sälja sporten och det gör vi med de skickliga spelarna. Och folk vill se powerplay och så vidare. Där tycker jag vi alla måste hjälpas åt och bli mycket mycket bättre. Framför allt domarna som dömer, säger Linus Klasen."

Linus Klasen är en spelare med ett stort Luleåhjärta. Den definitiva motsatsen till Judas Kempe för att uttrycka det väl. Klasen och Omark är ju dessutom europeiska storstjärnor på riktigt, jämfört med halvportion Judas Kempe.

Klasen påpekar hur domarna tillåter motståndarna att fuska mot Linus Omark och naturligtvis är det helt korrekt. Är det så här vi vill ha det i svensk hockey? Medelmåttor saboterar produkten genom att fuska mot de få stjärnor vi har och zebrorna tillåter det. Fy fan!

Skulle TV4+ utföra sitt uppdrag på riktigt borde de sätta en kamera att punktmarkera Limpan varje byte. Är övertygad om att man skulle kunna leta upp minst 2-3 regelbrott MOT Limpan varje byte han är inne, i form av tröjdragningar, crosscheckingar, Holdings där motståndarna i princip lägger sig på Limpan och sliter ned honom på isen.

Tidigare försökte motståndarna ju markera bort honom men han var för bra för det. Då försökte de ta puck av honom men även där var de chanslösa, Limpan klarade ju av att hålla puck med klubban bara i ena handen. Det bästa de kunde göra var förstås att låta två spelare gå på Limpan när denne hade pock, vilket förstås gav Luleå 4 mot 3, om Limpan lyckades lägga bra pass, vilket han ofta gjorde,

Men nu har de hittat nya principer, eftersom de noterat att zebrorna tycker det är tillåtet att göra vad fan som helst "eftersom Omark är så duktig".

Det fina för motståndarna är då också att de kan skicka in vilka nollor som helst för det grisgörat - det behövs ingen talang för att slita i tröjan på motståndare.

USCH!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Full omgång i SHL i kväll:

• Skellefteå AIK - HV 71
• MoDo Hockey - Leksands IF
• Färjestad BK - Växjö Lakers HC
• Linköping HC - IF Malmö Redhawks
• Frölunda HC - Örebro HK
• IK Oskarshamn - Luleå HF
• Rögle BK - Timrå IK

Tufft läge som fan för Luleå. Jag trodde efter jul att nu tar vi oss samman sedan vi blivit av med Judas och visar vad vi går för. Faktum är att hade vi tagit isf torskat bara fyra matcher till skulle vi legat tvåa i serien nu.

Men det har inte sett bra ut. Som vi alla vet måste hela laget gå hundra för att man ska lyckas och det räcker med att några inte kan mobilisera det så sprider det sig som en präriebrand. Och det har brunnit gång på gång.

Luleå har en historik av att kunna skärpa sig när det behövs och vi har flera spelare med förmåga att få med sig andra för skärpning. Men det har inte lyckats ännu. Sällan nu att vi kunnat spela den hockey vi borde kunna spela en hel match.

I kväll har vi bortamatch mot Oskars, som ligger överlägset sist i serien. Men matchform är en färskvara och räknat under senaste tio matcherna har Oskars gått bäst av lagen på den nedre halvan. Medan Luleå gått sämst av samtliga lag i SHL.

Det här blir en svår match att spela. Oskars lever högt på sina snabba spelvändningar med skickliga spelare. Och alla matcher på senare tid då vi tappat stilen har vi inte fixat spelet utan puck. Forwards fixar oftast vare sig forecheckingen eller än värre backcheckingen och får stopp på motspelarna och när de når fram till vår blå backar vi till vi nästan är inne på egen målvakt och det innebär att motståndarnas forwards som regel kan nå skottläge i slottet nästan varje gång.

Då har vi ofta spelare i skottlinjen, men inte högt så att de kan nå med klubba eller kropp att täcka skott utan snarare menlöst att inte täcka men däremot tillåta skymning så att vår vakt ser skotten först sent och flera mål kommer sådär i onödan.

Har sett och hört folk påstå att nu Warden och tidigare Lassi släppt in mål som "de brukar rädda", men tror själv att det inte beror på vakten - som i vanliga fall inte ska behöva riskera skymda skott eller nära frilägen för omarkerad - utan att målvakternas skenbart sämre insatser beror på och startar redan i motståndarnas zon faktiskt. Pga att många av våra forwards inte längre gemensamt kan avgöra om det är läge att kunna pressa högt eller om det är viktigare att falla ned för att få stopp på dem redan i mittzon.

Känns som Luleås därmed ej fungerande spel utan puck är ungefär det värsta vi kan bjuda Oskars på.

Tycker tyvärr det talar för att vår just nu usla trend fortsätter.

Men hoppas ju...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Klasen tillbringade lördagen med att följa SHL och sitt förra lag Luleå.

? Jag såg några SHL-matcher och det är så många tveksamma grejer. Som de hänger på Omark. Bara drar i tröjan.
- - - - - - - - - - - - -
Det fina för motståndarna är då också att de kan skicka in vilka nollor som helst för det grisgörat - det behövs ingen talang för att slita i tröjan på motståndare.

USCH!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag håller med ig om det. Och det ser allt annat än bra ut för Luleå just nu. Personligen är jag nöjd om vi slipper kvala negativt mot Oskarshamn vad det lider. För i ett i min värld just nu ganska avlägset slutspel har vi ändå ingenting att hämta. Speciellt inte då motståndarna tillåts neutralisera Omark med 'nästan' vilka medel som helst, utan att bli straffade för det...
Kommentera