Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2627725

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Ja, blir det jämnt är det en framgång för oss. Men ni har nog kommit igång bättre än så när vi möts.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Kempegate, sista (?) kapitlet

Helt tydligt att lokaltidningarna har en informatör djupt inne i Luleå Hockey, t ex visat när de redan morgonen 27 december kunde rapportera att Luleå stängt av Judas Kempe.

Nu kommer de också med information avseende Judas Kempes ersättning efter intervjua av Ulf Engman.

• Kempe ville inledningsvis ha ett treårskontrakt, samt en signing bonus på 1,8 miljoner, vilket Luleå vägrade.

• De skrev till slut ett ”framtungt” kontrakt med en månadslön på strax ovan 250 000 kr.

• Vidare anges att den månatliga kostnaden fr o m mars täcktes av försäkringar.

Hmm, om det är korrekt att månadslönen låg där hela tiden, måste det framtunga handla om vad han fick betalt för att skriva på.

Då skulle det innebära att Luleås lönekostnader för Judas bestod av följande:

• December 2022- Februari 2023: 3 x 250 000 kr.
• Mars 2023 - Juli 2023: 5 x 0 kr.
• Augusti 2023 – December 2023: 5 x 250 000 kr.

Sammantaget inte lika illa för Luleå som man befarat. Första tre månaderna ville ju Kempe bidra och försökte, men han hade chansat att börja spela för tidigt och det höll inte. Augusti var han ju nere i Sthlm för att träna upp sig på egen hand och det var väl/nog klokt. September – oktober satsade han och tillförde ett par månader och det såg bra ut. Men att han började maska och krångla under november och december var dåligt av honom. Det slutade med att han spelar i Schweiz fyra månader i s f att bita ihop och ta de månaderna i Luleå för att ge tillbaka det han fått av oss.

Med all säkerhet fick han upp nettolön efter skatt till 200 - 300 000 ytterligare men de pengarna hade han inte rätt till eftersom han saknade out-klausul: hans avtalade och moraliska ansvar var att spela hockey för Luleå.

Någon längtan efter familjen handlade det inte om. Så fort han kunde drog han till Italien och lämnade familjen i sticket.

Nej. Han svek oss för 30 silverpenningar och banderollerna stämde.

Luleå begärde en miljon av Kempe eller Lugano för att släppa honom. Man gissar att det då handlar om kostnaden för signing-on. Lugano gick ut i media och förklarade att de vägrade betala. Luleå svarade att de var beredda att låta Kempe sitta av kontraktet i så fall. Varpå Lugano gav sig och betalade men hur mycket? En halv miljon tippar jag. Den summan kunde de antagligen dra av på Kempes lön, gissar man.

Så sammantaget eb chansning som kostade Luleå pengar men den ekonomiska skadan blev betydligt mildare än man som utomstående befarade.

Den sportsliga skadan blev mycket större.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Alltid kul matcher mot Luleå. Angående C19 så fick jag en runda veckan innan jul. Sov i tre dygn, allt smakade salt och har fortfarande hosta och trötthet. Jag blev dock förvånad att symptomen även om de är lindrigare verkar sitta kvar under längre tid. Jag undrar (med din kunskap) kring Disease X som det talas om i nyheter. Existerar denna eller är det en myt.
Kommentera