Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2630872

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: En härlig berättelse, gillar också "en bit utanför Luleå", det är väl runt 15 mil, gissar jag. Nere i Fjollträsk skulle man noterat att dit når man inte på SL-kortet, finns det flyg?

Men känslan för Warulfven i Norrbotten har sina förklaringar. De första åtta åren Luleå spelade i Elitserien såg vi Warulfven i final fem gångar med 2 SM-vinster. Helt klart en klubb man måste kunna besegra för att nå toppen.

1993 fick vi Warulfven i kvarten (bäst av tre), torskade första nere i Karlstad och andra matchen i Delfinen hade Warulfven ledningen med 0-4 i tredje perioden. En stor del av publiken rev sina säsongskrot och gick hem. Men så vände vi och vann och nådde sedan ända in till final och ledningen mot Pölsan med 2-0 i matcher, men tappade SM med 2-3.

Sedan fortsatte vi äga Warulfven i serie och slutspel i flera år till SM-finalen 1997 då ni överraskade oss och vann första matchen i sudden och sedan gludet. 1998 möttes vi återigen i slutspelet men då var vi chanslösa. Och det markerade att fr o m då var Luleå långtunder Ulfven. Och det fortsatte ju en massa år då vi mest kämpade för att vara kvar medan ni prenumererade på serievinster och finalspel mer eller mindre.

Men i slutet av nittiotalet var vi inte glada i Warulfvar, även om vi hade ännu svårare för Pölsor (av slutspelsorsaker).

Hoppas du fick fin öl!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja jag skrev så medvetet, beroende på vart vi var geografiskt
Hade valt annat uttryck om konferensen var 15 mil från Karlstad 😅

Säger liksom inte att Örebro ligger en bit utanför Karlstad

Och ja, ölen var god som jag minns det, norrskenet magiskt, skoterstråken fina, och god vällagad mat i stor wokpanna ute på en frusen sjö med renskinn som underlag när vi åt den i solens gass
Kommentera