Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2630916

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Ja, efter att ha tagit del av hans CV känns det som att den "stjärnan" skulle vi aktat oss för. Snabb på skridskorna och teknisk med klubban. Men han har ju knappast levererat under sin karriär. Mycket snack och hybris. Men han i samverkan med sina agenter har varit "duktig" på att sälja in sig och Skuggan m fl lät sig luras i ett läge när Luleå riskerade ned att få slåss bland strecken för sin SHL-överlevnad och en marknad väsentligen tom på spelare.

Som jag också skrev har Luleå under Skuggan/Bulan varit duktiga på mycket men usla på att rekrytera från Nordamerika och väsentligen också Europa. Vete fan varför? Tror man inte de kan anpassa sig till Bulanhockeyn? Eller brister det språkligt eller på annat sätt kulturellt?

Känns som att den egenskapen behöver förbättras rejält. Förstärka eller t.o.m. byta ut den sportsliga ledningen? Eller kan de vara finurliga och bygga upp ett bättre nät av scouter och andra kontakter. Tycker att den frågan borde ha hög prio för Luleå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Från Apans hemsida "Efter att ha varit utlånad under senaste två veckorna står det nu klart att det blir en övergång till Luleå för David Rautio."

Apan har alltså formellt bestämt sig för att ge upp på Berguven och det innebär att Luleå Hockey lyckats med ambitionen att rädda hem Berguven från ett lag där även målvaktshandskarna är specialutrustade för ett extrafinger per hand.

Välkommen definitivt hem, Berguven!

I morgon spelas perioderna 4-6 ac CHL-semifinalerna och det innebär att Apan inte längre kan låta Berguven (>92%) ta spaden utan får förlita sig på sköre lille Gustaf (78%)eller bacillskräcken Söderström (88%).

Apan har ju halva inne i finalen, men nu ser vi en liten risk för att de kollapsar förstås.
Kommentera