Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2631316

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Fick jobba akut igår och det tog tid. Hann därför bara kolla som hastigast och slarvade - visst är Apan i final.

Oväntat att de tycks ha kollapsat så pass och bara med nöd och näppe nå final men brände chansen att spela hemma. Tror faktiskt de skulle kunnat mobilisera och fylla stolarna, men nu blir det i Geneve. Enligt Apans egen rapportering ska de ha haft drygt 4 000 på läktarna faktiskt. Nu är det väl i vanlig ordning glädjesiffror där de räknat in Tomma Stolar, men ändå.

Lär bli fullsatt därnere och gissningsvis är det väl bra för CHL:s renommé och framtid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Deadline för att ta in nya spelare till SHK-klubbarna är 15 februari. Det återstår alltså 4 veckor, omvittnat ska rekrytera förstärkning (-ar).

Jag brukar ju sällan eller aldrig lägga mig i och tycka under silly season och så. Till skillnad från supportrar som är mer insatta och har mer ledig tid, eller är regelrätta frozare och vet "bäst". Men för närvarande kan det ju vara spännande. Helst skulle man vilja se plocka in Limpans mångåriga radarpartner Teemu Martikainen, men chansen för det tycks minimal.

Som de flesta vet missade Luleå nyligen två troligen bra centerförstärkningar- Och nu säger Skuggan i lokaltidningen att det tycks vara mot på centrar. Men att de kollar på att hitta yttrar.

Jag tycker förstås att det kunde vara idé att fundera på att rekrytera en back också. Då tänker jag i första hand på att ha fler backar för att inte bli så känsliga för eventuella skador etc, men också för att kanske man skulle bli tvungna att ersätta Allard, om han inte kan bli bättre än han hittills varit.

Men jag tänker vidare att det vore mums att kunna förstärka med en starkt offensiv back. En, som direkt kan smälla på slagskott som går i mål, men som också kan slå snabba och bra pass. En sådan back skulle verkligen lyfta vårt PP att bli väldigt mycket bättre. Kom ihåg vad Lepistöö - med de kvaliteterna - tillförde för två år sedan.

När det gäller att hitta spelare brukar ju Finland vara ett bra alternativ, eftersom de har en stängd högstaliga och lag, som missar slutspel, brukar vara beredda på att spara kostnader genom att släppa dyra spelare under våren. Vet inte om det fortfarande är så?

Nå. Kollade lite på ligan och nu fokuserar jag på JYP, De ligger näst sist i ligan, 8p från att nå socialt slitspel med 16 omgångar kvar.

Tittar man vidare på 14 bästa spelarna i Liigas poängliga finner vi tre JYP-spelare:

4. Jerry Turkulainen 39 matcher 12 mål 29 pass 41 poäng.
25-årig högerskjutande right wing. 73 kg 171 cm. Har tillhört JYP hela sin karriär och kontinuerligt levererat höga poäng.

8. Sami Niku 37 matcher 11 mål 26 pass 37 poäng
27-årig landslagsback, vänsterskytt. 88 kg, 185 cm. Fem säsonger i NHL och AHL, 67 NHL-matcher. För övrigt JYP hela karriären.

13. Reid Gardiner 37 matcher 14 mål 20 pass 34 poäng
27-årig högerskjutande right wing. 86 kg 180 cm.
Kanadensare som ej nått NHL, senast 2 säsonger i Tykland och nu 3 säsonger i JYP.

Sami Niku har officiellt gått ut med att han vill lämna JYP. Tydligen en fnurra med tränaren, som dessutom satt honom utanför laget på sistone.

OK. Nu behöver man förstås kolla upp en hel del annat med sådana killar, men av ovanstående data låter det ju intressant att fundera på att värva Sami Niku samt åtminstone en av högervingarna.

Kör, Skuggan, kör!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Full omgång i SHL idag:

• Timrå IK - Frölunda HC
• Färjestad BK - Skellefteå AIK
• Örebro HK - IK Oskarshamn
• Linköping HC - Leksands IF
• HV 71 - IF Malmö Redhawks
• Växjö Lakers HC - MoDo Hockey
• Rögle BK - Luleå HF

Tycker att omgången innehåller en hel del av speciellt intresse.

Toppen:
• Kan Plastlaget till slut passera Warulfvn?
• Efter kollapserna nyligen för de formstarka lagen: Pungen eller Trottoaren?
• Fortsätter Giskrensets segertåg eller hänger Timret på igen?

Botten:
• Kan HuVa äntligen lämna kvalplatsen?
• Kan Oskars dra ned Öret?


Och så har vi förstås matchen av stört intresse för oss själva; Röglet mot Luleå.

Under Abbottarnas vs. Bulans ledningar har det nästan alltid varit jämnt mellan Luleå och Röglet. Tidigare brukade dock Luleå dra längsta strået med uddamålsvinster, ofta i OT/PO men sedan flera år tillbaka har Röglet ändrat på det och själva oftast avgjort. Dessutom har enstaka matcher inte varit jämna utan Röglet har spelat ut och krossat Luleå, även när vi varit som bäst.

Hur ska detta nu fortsätta, när Abbottarna inte är med längre?

Röglet var insyltade i streckträsket och Luleå hotades också bli indragna. Men senaste veckorna har båda lagen skakat av sig lite skit och kommit igång. Vilka är minst skitnödiga i kväll?

Luleå HAR börjat åka skridskor, kämpa och stup för varandra och det gjorde att vi kunde vinna mot Oskars och HuVa, även om det inte var jätteövertygande och med oflyt kunde det gått sämre. Men kan den "2022-hockeyn" också lyckas mot Röglet?
Kommentera