Luleå HF

116395 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2641777

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå har puck i plastens zon, när de saknar målvakt, passar varandra, men Plasten räddar situationen genom att crosschecka omkull Luleåspelarem.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå spöar Plastsjö med 0-2.

Massor av bra insatser och framför allt av Lassi som nu håller karriärens 41:a SHL-nolla, bäst av alla vakter någonsin i Elitserien SHL. Vilken härlig vakt han är Lassi, när han är på Lassinivå.

Jag har ju följt alla härliga vakter Luleå Hockey fått fram fr o m Berguven och framåt som Arvet efter Myllys. Och när Lassi kom skrev jag en längre epistel allierande på kung Arthur och svärdet i stenen, som hade Myllys lämnat en spade i stenen och den äntligen lyftes loss av Lassi.

Förutom allt allmänt bra om honom som vakt har han en unik egenskap att läsa spelet och flytta sig snabbt samt komma ut med kropp och eller klubba där han blockerar lägen där en motståndarspelare ska smälla in ett pass. Detta gör han så suveränt bra att många inte ens ser det som en riktig målchans, men det beror på att Lassi läst det och redan är där. Med vanliga vakter skulle det blivit farliga chanser och en massa mål.

Detta var i högsta grad tydligt där Plastlaget hade ett tjugotal lägen där de slår in en puck som kommer 0,5-1 meter framför mål där plastspelare fightas om att slå in den, och Luleåspelare försöker hindra dem. Men Lassi var dä och Lassi var ivägen.

Att han dessutom plockade skott mot bortre krysset eller nickade bort skott mot närmare krysset, kom ut tillräckligt för att skydda lägen och gav inga returer alls: det var suveränt som vanligt.

Men det som gör Lassi riktigt stor är att han läser spelet så bra och är så snabb att se till att det som skulle bli farliga lägen inte blir det.

Tack, Lassi.
Kommentera