Luleå HF

116381 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2651681

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Jyp är beredda på att släppa spelare, enligt NSD.

• Jerry Turkulainen 25 år 73kg 171cm RW högerskytt 49m 19mål 34assist 53 poäng
• Reid Gardiner 28år 86kg 180cm RW högerskytt 45m 22mål 25assist 47 poäng

Dock ska priserna vara mycket höga. För att släppa Jerry Turkulainen, som gjort klart med Schweiz nästa år, vill de ha två miljoner kronor. Priset på en spelare som Reid Gardiner uppges till en halv miljon kronor plus att lönen tillkommer. NSD tror att den totala summan skulle kunna hamna på närmare två miljoner. En summa Luleå inte förväntas vara beredda att betala.

– Det är ganska vanligt att klubbarna här borta går ut högt. I förhoppning om att någon klubb ska vara tillräckligt desperat. Fast de lär knappast få två miljoner kronor för Jerry Turkulainen. Det vore ju idiotiskt att lägga så mycket pengar på en spelare man kanske bara kommer ha nytta av i ett tiotal matcher. Jag tror att priset kommer droppa framåt kvällen, säger en finsk agent till NSD. Jyps ledning står fast vid sina krav och Luleå ska inte vara beredda på att betala vad som önskas för dem.

FOTNOT
Luleå sparade in drygt 1 miljon på Kempes lön samt fick av Kempe/Ljugano 0,5-1 miljon i övergångssumma.

SAMMANFATTNINGSVIS
Vi har definitivt råd. Ingen av dessa spelare är en garanti för att Luleå ska lyckas, men de KAN göra mål och vi har inte många säsonger då vi kan dra nytta av vår magiske Linus Omark. Högerskyttar som kan sätta puckar i mål kan lyfta Luleå rejält speciellt i PP.

Säkert är det inte, men alltför god chans för att det ska brännas. Det här måste Skuggan/Ulf samt Bulan/Stridh inse och man kan inte tro annat än att de nu är beredda men att de spelar ett högt spel för att priset ska sänkas innan de slår till - om nu inget annat SHL-lag hinner före.

8 timmar kvar...


DTILLÄGG: Det påstås att, enligt Öviks Allehanda, har JYP förklarat att de inte släpper några spelare. Fan trot.
Kommentera