Luleå HF

116381 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2652934

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Lulessss: Nej. Och det var naturligtvis precis vad vi väntade oss. Utan insyn kan man tycka att det skulle varit värt att chansa och t ex ta in en av JYP:s högerskyttar – inte för att det bombsäkert skulle blivit succé, men för att vi hade haft råd att ta chansen.

Med överblick säsongen fram till deadline kan man i efterhand tänka att den stora missen var att man inte lyckades landa Mikael Ruohomaa i början av januari. Då pågick ju Kempegate inklusive den besynnerliga rekryteringen av Ryan Dzingel, som inte blev av. Som utomstående vill man i efterhand tro att Luleå haft chans att landa Ruohomaa då, men Fiskrenset hann före och snodde honom.

Nu rasas det ju här och där med kraven på att Skuggan ska avgå. Han hade ju en tvivelaktig väg till sportchef där han först inte var sådär lyckad som junistränare och då sparkades upp till SHL-tränare vilket ledde till krav på att han skulle bli den förste tränare som Luleå sparkade under säsong. Vilket omformulerades till att han ”fick bli sportchef”.

Och där har han faktiskt i samarbete med Bulan, Engman, Stridh med flera lyckats bra, faktiskt mycket bra när det gällt att i god tid rekrytera passande spelare mycket tidigt och haft större delen av laget klart redan innan silly season dragit igång på allvar.

Men på senare tid har han hamnat i soppan att ”vi är inte riktigt klara” utan håller ögonen öppna för att förstärka när vi vet hur det ser ut och vad som finns tillgängligt. Och det har gått riktigt dåligt, inte alls, får man säga. Luleå har kommit in med tunn trupp och det har vi fått betala för.

Den stora missen denna säsong var förstås att Mario Kempe ballade ur. OK, Kempe har haft en överdriven bedömning, så j-a bra är han inte. Inte alls, Men han kunde ha gjort ett helt acceptabelt jobb och det kunde givit Luleå väl fungerande linor.

Kunde han ha hanterat Kempe bättre? Hållit god kontakt med honom hela 2023 och sett till att den pyskiskt svage Kempe dels höll ihop, dels trivdes i Luleå, dels var beredd att ge allt för laget, i stället för att balla ur kapitalt i någon j-a ”jag trivs inte/jag vill ha bättre betalt”-jävla härva?

Ja, man undrar ju. Den Skugga man möter i media ger ju tyvärr inget övertygande intryck, snarast trubbig, sävlig och knepig. Jämför t ex med Henric Stridh som tycks trevlig, slipad och med en stor portion sunt förnuft och gott omdöme.

Hade man lyckats hantera vindflöjeln Kempe bättre kunde årets trupp ha gått kanon och det kan man inte snacka bort. Iofs olyckligtvis med Lassi ur slag, men Warden gick in och agerade länge alldeles utmärkt.

Men kolla rekryteringarna inför årets säsong: Hardegård, Laaksonen mycket bra. Allard dåligt. Ludvig Jansson en fin värvning och hade Bulan mer strategiskt kört honom länge med Erik G skulle det kunnat bli riktigt bra. Forwards Omark och Ponta, kanonvärvningar. Eklind, Pasic utmärkt. Lilja inte riktigt och Zdrahal dribblades ju bort förvirrat.

Inte så skitilla trots allt, men tunt, och när Judas Kempe ballade ur rasade det ihop.

Ser man över de år som gått kan man väl konstatera att Luleå varit ganska duktiga på att rekrytera från Sverige, men inte imponerat när det gäller från Finland och varit sämst i klassen när det gäller Tjeckien-Slovakien och Nordamerika. Speciellt jämfört med tidigare Plastsjö och därefter Trottoaren och Oskars.

Hur blir det framöver?

Ja, en otroligt viktig faktor är att vi har en generation synnerligen lovande junisar och rätt hanterade kommer vi att kunna spela in minst en femma alldeles utmärkta junisar närmaste året-åren om vi sköter detta rätt.

Sant är att Luleå inte varit lyckade på att spela in junsar i flera år men nu har vi så många fina talanger och dessa måste vi helt enkelt lyckas med. Vi ska också notera att Bulan släppt in många att testas under året och de har gjort riktigt bra ifrån sig, Hedqvist har ju redan gått in i truppen och det finns god anledning att tro att vi kan etablera flera till under 2024.

Det här kommer ju att ställa lite annorlunda krav på sportcheferna. Synnerligen tacksamt att kunna få in egna bra spelare men framöver kommer man att behöva mer skickligt sätta ett lag och en trupp som pallar skador etc. Att komma till säsong och sakna centrar eller högerskyttar eller stabila reserver duger inte.

Känns som att Luleå behöver ett omtag för att garantera att vi har den sportsliga ledning som kommer att behövas närmaste åren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Känns som att Luleå behöver ett omtag för att garantera att vi har den sportsliga ledning som kommer att behövas närmaste åren.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Där satt du huvudet på spiken. Dock befarar jag att det inte är de 'närmaste' åren det handlar om, utan snarare de närmaste max 2! åren som det handlar om.
Ryker vi tidigt i slutspelet nu vilket mycket talar för, kan det bli en riktig rysarsäsong som väntar med massiv spelarflykt( vilket 'kanske'är att föredra),med risk för negativt kval som följd

Nu är det dags att tacka av SKUGGAN!!!!! Nilsson för ett TIDIGARE?!!! gott dagsverk.

Det behövs NYTÄNK!!!! inom Luleå Hockey!!!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Heja Luleå fans!!
Jag berett om ursäkt där mitt dåliga stavande vart rydlugt i mit förra.inlägg.
Jag ska fåronen nu slira bara på datorn där.jag har ett nötter program för.mina prob.
Jag bad.läst noga sista.vwckirna.och.mkt bra är skrivet. Jag gillar att stå.fast vid vad jag sagt tidigare. Jag tror vi spelar play in . Men med.dwt sagt tror.jsg ingen av lagen ovan vill möta oss om vi går.vkdare.
Men sen är.det så att vägen ,den hela vägen blir för.rungt från baksidan.
Det kostar på speltid,skador ,risken för avstängning mm,mm.
Ingen har varit närmare.än vi.
Men nära.räcker inte.
Sen gillar jag med.reaöistwn att Sven får.lugna sig med.Kempe,Omark,SkAik och.fokusera på våra matzwr.
Att skriva att Linus äe.unik äe att ta i mkt..Det låter nästan som.der är storebror Omark som.äe inne och.skriber. Linus är.bra oxg.förtjånat att vinna mer.. Det tror.jag många.kännet.
Men unik är Samling,Lidström,Forsberg, Sundin,Näslund oxg många bra nu(Dahlin,Nylands mm,mm)
Linus var tyvärr.in4e mog.bra att spela top.6 i NHL och.definitivt inre def.6.
Men han var i SHL absolut top 3.
Vi ska.ibrw helt ge.upp denna säs.
Att vinna blir mkt svårt som.alla. redan lyft.
Men att ta sig till semi tror jag på.
Det är.in4r så dåligt Mer.detta laget.
Sen tycket jst Sven varit helt räyy på.analysen runt sportchefen.
Det vart inte bra. Meb heller inte så man ska hålla på.håna. (vi hade käge. På SM.guld.hemma.i en game 7)
Just nu ser ser inre ur som vi kan hota Frölunda, Fbk,Skaik och Växjö på top.4a.
Men vem vet sen💪
/GammelBjörnen
Kommentera