Luleå HF

116381 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2654619

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Jag tycker ju att Luleå har spelat riktigt bra under de tre matcherna efter Bäjärkåsken, och ändå har vi bara vunnit mot Malmet, medan vi torskade mot HuVa - vilket jag uppfattar ha berott på otur - och idag torskade vi även mot Pungen - vilket jag vill påstå bero på att vi tappade stilen när en galen zebra tog spökutvisningar på Luleå och i övrigt blundade för allt vad pungarne gjorde.

Jag vill mena att vårt försvarsspel numera är riktigt bra. Vi behöver tvätta bort några misstag och sedan blir det svårt för alla lag att måla på oss. Speciellt med Lassi i mål.

Däremot behöver vi vässa till offensiven och framför allt lyckas sätta mål på de bra chanser vi får. Tycker nog att vi försöker hyggligt i anfall men det behöver bli ännu bättre och vidare måste PP fungera bra. Annars duger det inte, trots ett bra försvar.

Men vi HAR blivit bättre och vi kan bli svåra att möta framöver. Trots att vi tagit pissdåligt med poäng på senare tid.

Nu är vi ju i slutet av SHL så jag har plockat fram hur många pinnar respektive lag tagit senaste tio matcherna (första tabellen).

Därefter följer aktuellt tabell.

Och så en sluttabell OM alla lag presterar lika bra eller dåligt som man gjort senaste tio matcherna.

Samt en sluttabell, som ovan, men baserad på de fem senaste matcherna.

Intressant för toppen är att Warulfven nu är rejält tillbaka och nu har de dessutom fått in en målvakt igen. Vidare har fiskrenset gått bra en längre tid nu. Medan Plastsjö och Apan går bra, men inte lika bra som Ulfven och Renset.

Huva har under Lindbom skärpt sig, men det börjar se ut som att det inte räcker ochdet lutar nu mot att det kan bli HuVa mot Oskars i kval.

Luleå? Ja, efter senaste två torskarna ser det lite jobbigare ut. Just nu lutar det mot MooDoo eller Öret i åttondel - baserat på form - och sedan Warulfven i kvarten om vi går dit.

Jahaja. När nu inte ledningen lyckades förstärka laget ser det ut som att följderna efter Kempegate knäcker denna säsong för oss.

Men jag tror fortfarande att vi kan förbättra oss och nå högre än det ser ut enligt prognostabellerna. Försvaret fungerar mycket bra och med Lassi i mål blir vi inte lätta att slå. Kom igen, Luleå!
Kommentera