Luleå HF

116380 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2655088

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockey mot Malmet, HuVa och Pungen.

När det gäller dessa tre matcher var det viktigaste att se om Luleå under uppehållet kunnat komma fram till att sätta grunden. Och det är självklart ett väl fungerande försvarsspel. När det sitter kan vi ta det från där.

Och faktum är att den viktigaste förbättringen väsentligen lyckats. Detta trots att vi torskade senaste två matcherna, där den första var pga oflyt och HuVa hade turstudsar med sig; den andra sedan en korrupt zebra helt kallat ur.

Men försvaret har blivit riktigt bra. Massor av spelar i skottlinjen och för övrigt så aktivt försvar att motståndarna har oerhört svårt att komma fram till chanser annat än sådana som Lassi tar.

Det ska sägas att Pungen lyckades spelvända och komma t ex 3 mot 2 några gånger och det är just det som Pungen är bra på. Men det ledde i princip inte till mål. Så, OK, lite ytterligare behöver vi vässa i försvarsspelet men det är snart där.

När man kan se det, kan man också förstå limpans uttalande: "Vi kommer vara ett lag att räkna med, tro mig! ... vi ger aldrig upp. ... Våren ska bli lång, riktigt lång."

Så är det, och det förstår de som ... just förstår.

Den som vill leta problem hela tiden kommer att hitta sådant att gnälla över, men "Är du en “quitter” så är det ditt problem!"

Den som vet vad Luleå måste göra vet att vi är på väg dit. Klarar vi det? Ej säkert, hockey är hockey. Men vi vet att vi kan lyckas och tror att vi faktiskt kan spöa vilket som helst av de andra lagen.

Möjligen med undantag för Warulfven, som nu ser ut att växa ut och bli så där omöjliga att tas med, när de behöver det som mest, när serien går mot sitt slut och det snart vankas slutspel. Bara att imponeras av ulfvarne. Ska de fixa det igen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så ser vi att Luleås chanser försämrats rejält sedan vi tappat 3p mot HuVa och 3p mot Pungen. Onödigaförluster kan det tyckas.

Och när vi kollar in prognostabellen för serien baserad på senaste fem matcherna finner vi att Luleå kan komma att hamna på nedre delen av det sociala slutspelet.

När vi tittar med inställningen att allt går åt helvete.

Men väljer vi att se med en annan inställning ser vi att Luleå har tagit rätt väg genom att få ihop försvaret och med detta som grund kan vi ta fortsatta steg och bli ett lag att räkna med.

Just nu är vi på plats 8, 2p efter Trottoaren och 4p efter timret, som då spelat en match mer än vi gjort.

Timret har missat senaste fyra matcherna och bara tagit 3p- vilket är samma som vi gjort. Vi KAN nå ikapp och gå förbi om vi tror på oss själva och fortsätter lyfta.

Trottoaren har tagit 1p på senaste sex matcherna...

Jag sticker ut hakan och påstår att vi kommer att ta oss upp på toppsex och direktplats i kvartsfinal, innan serien är över. Även om det blir tufft att sakna Hedqvist och Eklind några matcher nu och fortsatt sakna Jonas Berglund.

Är jag säker på det? Nej, men jag tror på det. Så länge vi har chansen går vi för det.

Någon quitter är jag inte. Är du?
Kommentera