Luleå HF

116380 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2655109

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så följer vi med spänning DamApans resa mot SDHL. Nu har de ju köpt till sig en hel förstafemma och målvakt från utlandet så nu ska det väl lyckas?

Fortfarande ska Damallsvenskorna lirar lite "slutspel" men det är tydligt att det blir DamApan och DamTälje som kvalificerar sig för att möta lag 13 och lag 14 om två platser i SDHL 2024-2025.

Det är nu klart att det blir DamGnaget och DamHuVa som får kvalspela från SDHL. DamGnaget har i år tagit 5 poäng i SDHL, DamHuva har tagit 33 poäng.

Enligt reglerna ska DamHuVa välja motståndare - antingen DamTälje eller DamApan - och de spelar då om ena platsen i SDHL.

Sedan får DamGnaget möta det lag som blir över, om den andra platsen i SDHL.

Som alla förstår kommer DamApans öde att avgöras av DamHuVa.

Väljer DamHuva att möta DamApan spöar de antagligen aporne. Men väljer DamHuva att möta DamTeglet får DamApan i princip en gratisbiljett till SDHL genom att spöa kollapslaget DamGnaget.

Vi kommer att få vänta i veckor på DamHuVas beslut och tänk så nervösa de ska vara i Schtan nu. Kan de hoppas att DamHuVa väljer att spara pengar genom att ta en resa Jönköping-Sthlm i stället för Jönköping-Skellefteå?

Kanske. Vore väl i så fall symptomatiskt att DamApan går upp som följd av ett ekonomiskt beslut av en annan klubb.

Fast nu har ju Apan sparkat sin fru sportchef. Kanske gör ApPea comeback? I så fall finns ju risken att han gör som förra gången DamApan kvalificerade sig för högsta divisionen. Lägger ned damlaget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så ska vi glädja alla som tjatar så förbannat om Judas Kempe och längtar efter att få reda på hans öden och äventyr nere i Ljugano där han trivs.

Ljugano spelade igår och Judas Kempe gjorde inte ett enda misstag och det gratulerar vi honom för. En förklaring kan förstås vara att han återigen inte fick vara med i laget utan placerades på läktaren. Men framför allt beror det förstås på att han trivs så ini helvitte bra där nere.

Judas har nu inlett sin karriär i Lugano med 0 mål, 0 assist fä första fem matcherna. På de senaste sex matcherna har han mäktat med 1 mål och 0 assist, å andra sidan har han placerats på läktarna 3/6 senaste matcherna inklusive 2 senaste. Märks att han trivs, gör en kanonsäsong.
Kommentera