Luleå HF

116379 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2661604

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
SHL-omgång ikväll men inte för Warulfven och Timret, som legat på en match mer spelad än övriga lag.

Det innebär alltså att ikväll har samtliga lag spelat lika många matcher, och då återstår bara fem omgångar av årets grundserie.

Här har vi matcherna:

• Skellefteå AIK - Rögle BK
• Leksands IF - Frölunda HC
• Örebro HK - Luleå HF
• HV 71 - MoDo Hockey
• Växjö Lakers HC - Linköping HC
• IF Malmö Redhawks - IK Oskarshamn

HuVa har ju varit starka hemma och det lär de behöva för torskar de mot MooDoo kan de sedan ligga 9 poäng mer efter övriga lag, med fem omgångar kvar. Och då är det förstås över. Gärna det.

Själva har vi att möta vårt bogeyteam Gangsteröret, som slagit oss samtliga tre matcher i år och har 9-0 i poäng mot oss.

Det är ju för jävligt. Vi har ett lag som har plus på ligans tre ledande team Ulfven, Plastsjö och Apan och tydligt är att vi kan opassa dessa lag riktigt bra.

Men andra opassar oss. T ex Trottoaren som gång på gång spöar oss genom att ha skickliga forwards som vi inte får stopp på. Och detsamma gäller Öret, och frågan är varför.

När jag tänker på matcherna mot Öret - inte bara i år utan i åratal - ser det likadant ut gång på gång. De jobbar så j-a knepigt över hela isen så att det bara blir hafs och tjafs och kaos över det hela. Puckar tappas kontinuerligt och man ser nästan inga pass som går rätt, för något av lagen. Denna villervalla knäcker oss till slut medan Gangsteröret som är vana vid detta kaos och vill ha det, står ut och väntar in de felstudsmål som till slut kommer.

Örets felpasshockey är något som vi aldrig begripit oss på och det vete fan om vi någonsin kommer att göra. Som att släppas in på en bana för att tävla i tango och plötsligt kör hälften av folket streetdance i stället.

Nu spelar vi borta vilket borde vara svårare, men eftersom Öret är bak-och-fram i allt tar de betydligt mer pinnar borta än hemma, där de är näst sämst i SHL, bara Oskars är sämre. Vilket Öret skiter i förstås när de får möta sina favoritmotståndare, Luleå Hockey.

Men det räcker nu! Nu j-r är det dags att spöa den gangstersponsrade klubben. Kör sönder Öret!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Läget efter första perioderna:

• Skellefteå AIK - Rögle BK 1-0
• Leksands IF - Frölunda HC 1-0
• Örebro HK - Luleå HF 1-0
• HV 71 - MoDo Hockey 0-1
• Växjö Lakers HC - Linköping HC 2-1
• IF Malmö Redhawks - IK Oskarshamn 2-0

Ser inte bra ut för HuVa.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: japp besegra nu Öret tack! Är irriterande med s.k. bogeyteams man egentligen är bättre än men inte kan slå. Modo hade Västervik i allsvenskan några år.

Vi ska ta oss an Huva, seger och 12 p före med 15 kvar att spela om så törs även en försiktig antijinxare som jag slappna av. Då är det klart med SHL 24/25.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Rolig beskrivning av Öret, Vi har samma problem med dom. Kolla också in deras ”screens” över hela isen vilket bidrar till det gyttret du beskriver så väl.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, ikväll är det dags att vi vinner! 👍
Kommentera