Luleå HF

116379 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2661656

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Signature: Även Växjö är riktigt jobbiga på att vara i vägen, screenar, inteferar och är allmänt jobbiga.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
TIK_TIK: Klok iakttagelse!

Jugren Jönsson kom ju till Öret 2018 och stannade som assisterande tränare under tre år. Första säsongen var Niklas Eriksson också assisterande i Öret men fick gå upp och bli huvudtränare under året och fortsatte som huvudtränare under de fortsatta åren då Jugren var assisterande.

Så då vet vi var filosofien och spelsystemet utvecklats.

Det man ytterligare kan säga om Plastjö är att de konsekvent kör den där stilen mot alla motstånd med målsättningen att motståndarna inte ska komma åt att måla, medan de själva ofta kan utnyttja enstaka spelvändningar och sätta de mål de behöver. Men hamnar de under ändrar de spelsystem och då kör de en offensiv attackhockey och har skickliga spelare för sådan hockey. Ofta framgångsrikt, eftersom de överraskar motståndarna när de plötsligt kör helt annorlunda. Egentligen har de förstås material för att köra offensiv attackhockey hela tiden, men de har funnit att de blir mer framgångsrika genom att köra Niklas Örethockey och tråka ut motståndarna i första hand - vilket är mer vilsamt - och så smäller de till med mer energi och fart om de behöver.

Lite knepigt att Luleås Bulanhockey är så jobbig för Plastjö att komma åt, medan experterna på Örethockey - Öret själva - lyckas så bra med den spelförstörande skiten.
Kommentera