Luleå HF

116367 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2662840

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
puffe: Ja, nog är det underligt. HuVa hade ju under ett antal år en skrämmande dominans av svensk hockey när de lyckades, men därefter har de snarast blivit "bäst" på att göra det mesta fel.

Lite trist för oss men förståeligt att vi inför säsongen tappade Brännis till HuVa och Engsund till Oskars. Och nog är det ödets onani att de nu får möta varandra om vilket lag som får ta steget ned.

HuVa är ju i praktiken nu klara och får därmed en bättre chans att mentalt förbereda sig än om de sparkats till kvalplats först i omgång 52 när de möter Malmet. Samtidigt har Oskars sammantaget gått så extremt eländigt hela säsongen framför allt mot slutet.

Blir nog Oskars som åker ned i Allsvenskan. Lite vemodigt kan man tycka. Visserligen blev de kvar i SHL väldigt orättfärdigt 2020 sedan Tjommen övertalat hockey-Sverige att Trottoarkanten måste slippa kvala för "samhällsansvar". Men därefter har Oskars charmat SHL med sina snyggt genomförda importer av tjeckoslovaker med mera. Men nu tar det slut och eftersom Allsvenskan nu utvecklats till ett getingbo blir det tufft för dem därnere. Vete fan om de någonsin kommer upp igen. Blir nog som Karlskrona, försvinner. Dock med den fördelen att förbundet och ligan inte extremt fult tvingat på Oskars att förlora 50-70 millar på att bygga ut läktare för Tomma Stolar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Hur kommer det att gå för Luleå?

Efter uppehållet för bäjärkupp kändes det verkligen som att vi var på gång. Men facit ser annorlunda ut:

ÖRE LHF 2-1 0 poäng
LHF SKE 2-0 3 poäng
LIF LHF 4-3 0 poäng
LHF IKO 4-0 3 poäng
LHC LHF 3-1 0 poäng
HV71 LHF 3-2 0 poäng
LHF MIF 5-2 3 poäng

Ändå tycker jag faktiskt att Luleå kämpat på alldeles utmärkt och kan verkligen inte klaga på våra insatser. Faktum är att jag tycker att vi kunde ha vunnit nästan alla matcher vi spelat. Men av olika anledningar har vi tappat pinnar hela tiden. Skador och avstängningar har kraftigt försvagat laget. Matchen mot Pungen tappade vi efter extremt usla insatser av hemmazebror. Matcherna mot HuVa och Öret dominerade vi och hade tillräckligt många bra målchanser för att vinna, medan de med tur och skicklighet satte de enstaka chanser de hade. Mot Trottoaren var vi dock illa ute men stod emot och tappade först slutsekunderna i tredje perioden.

Öretmatchen igår var symptomatisk. Öret lyckas egentligen inte få till några chanser, men ett litet slarvpass av Laaksonen till ett Öre som skickligt nyper till ger dem ett mål. Och så ett andra mål som en blixt från klar himmel då duktige Lekkerimäki får för sig att för första gången i karriären testa en zorro, som dock Lassi upptäcker och lyfter upp huvudet för att skydda krysset men en tiondels sekund för sent.

Lassi, förresten. Han har varit helt otrolig och tagit i princip allt han kunnat ta och match efter match givit oss chansen att vinna. Lassis insatser och utespelarnas energi, kamp och spel numera borde innebära att man känner tillförsikt inför kommande slutspel.

Innan man ser att som tabellen och matcherna framöver innan serien avslutats tyder på att det är stor risk för att vi kommer att spela åttondelsfinal mot Gangsteröret. Öret som med sin vara-i-vägen och etablera felpassningsmatcher-hockey slagit oss samtliga fyra matcher i serien och tagit 12 poäng mot oss av 12 möjliga. Och i åttondelen går det snabbt: först till 2 vinster av tre matcher.

Ja, vad fan. Skitsamma.

Jag är ändå stolt och tacksam över det spel som Luleå nu presterar. Det här jävla motflytet borde ersättas av medflyt någon j-a gång.

Nu blir det en match i taget under de fem avslutande omgångarna så får vi se vilka vi sedan får möta och då tar vi det därifrån.
Kommentera