Luleå HF

116367 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2664383

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Tabellen efter gårdagens matcher.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Vilka lag tar plats 5 och 6 i sluttabellen och därmed går direkt till kvartsfinal, mot lag 3 och 4?

Just nu har vi läget:
5. Pungen +10 81p
6. Trottoaren +20 80p
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
7. Timret -02 77p
8. Luleå +13 73p

Och följande fyra matcher återstår för lagen:

LULEÅ
MoDo Hockey - Luleå HF
Luleå HF - Frölunda HC
Timrå IK - Luleå HF
Färjestad BK - Luleå HF

PUNGEN
Frölunda HC - Linköping HC
Linköping HC - Timrå IK
Rögle BK - Linköping HC
Linköping HC - Örebro HK

TIMRET
Timrå IK - IK Oskarshamn
Linköping HC - Timrå IK
Timrå IK - Luleå HF
Leksands IF - Timrå IK

TROTTOAREN
Rögle BK - Leksands IF
Leksands IF - MoDo Hockey
HV 71 - Leksands IF
Leksands IF - Timrå IK

Ja, när det gäller Luleå är det väl kört, sedan vi tappat en massa pinnar på slutet i "onödan". Vi har väl i princip ställt in oss på att spela åttondel för att - skulle vi vinna bäst av tre där - få möta Warulfven i kvarten. Men det lutar ju mot att vi får GangsterÖret i åttondelsfinal; vara-i-vägen-med felpasshockey-laget som spöat oss fyra gånger av fyra denna säsong. Vi får se.

Men Pungen, Trottoaren och Timret är alla i fin form och där lär det bli kamp, kanske in på målsnöret. Pungen och Trottoaren har visserligen 3-4 poängsledning samt klart bättre målskillnad än Timret. Och därmed lär väl Pungen och Trottoaren ta direktplatserna till kvartsfinalerna. Men notera gärna att Timrets tre sista matcher är så kallade sexpoängsmatcher för övre streckstriden så de har en liten chans att överraska där.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
DamApan till SDHL säsongen 2024-25?

Ja, nu börjar det luta mot det. Luta starkt mot det.

Finalspelet i kvalet till SDHL kommer att bestå av:

• DamHuva - Lag A från Allsvenskan
• DamGnaget - Lag B från Allsvenskan

Dessa finaler spelas nu på torsdag, lördag och söndag och gäller bäst av tre matcher.

DamHuva kommer att välja vilket av lag A och lag B från Allsvenskan de möter.

När det gäller lagen från Allsvenskan är DamApan redan ett av de lagen, efter att ha vunnit samtlig 16 matcher de spelat i Allsvenskan och förkval.

När det gäller det andra laget blir det DamTeglet eller DamUlfven som just nu spelar avgörande tredje plats och DamTeglet sätter precis 2-1 med 6.37 kvar av tredje perioden.

(TILLÄGG: Ja, det blev DamTeglet som vann matchen mot DamUlfven med 3-1 och därmed, tillsammans med DamApan, får möta DamHuva eller DanGnaget om plats i kommande SDHL)

I detta nu lutar det starkt för att DamHuva kommer att välja vinnarna DamTeglet/DamUlfven eftersom DamApan uppfattas som det starkaste av de Allsvenska lagen men också eftersom det blir kortare resa för DamHuva.

Tur det, för DamApan, eftersom DamHuva är ett mycket bättre lag än DamGnaget. DahHuva var nära att gå till slutspel, medan DamGnaget var helt utklassade i SDHL och bara tog enstaka pinnar i serien.

Så det lutar mot enklare motståndet DamGnaget för DamApan och redan nästa lördag eller ev. söndag får vi DamApan klara för SDHL kommande säsong.

Blir ju jobbigt för ApPravda Norran som slagit på stora trumman varje gång DamApan "slagit Luleå Hockey" i div 1, norra. Utan att med en bokstav nämna att "Luleå" i div 1 spelat med i princip ett flicklag med snittålder 17 år. Blir nog liiiite skillnad kommande säsong när de får möta regerande klubbvärldsmästarna för damer;-)

DamApans historia är ju väl känd.
• 2002 köpte de in Bergsbyns IF:s damlag.
• 2008 kvalificerade sig DamApan för högsta damserien. Då la ApPea ned damlaget, för att spara en miljon på resekostnader, varefter han betalade denna miljon under bordet till Patrich Zachrisson, som han köpte in till herrlaget.
• Trycket från sponsorer blev för svårt och 2017 tvingades Apan ta upp damhockey igen. Trots att de påstått att kommunen måste ge dem en ytterligare ishall för att göra det. ApPea körde dock med ideella (=oavlönade) ledare för damerna och hävdade att de skulle bygga ett ett lag med damer enbart från Västerbotten OCH Norrbotten.
• DamApan spelade i Div 1 Norra, som var en låtsasserie, där det bara handlade om att DamApan eller DamÖlen skulle gå till kval för SDHL. DamApan fick kvala sex år i rad, men räckte aldrig till.
• Men denna säsong SKA de upp och eftersom ApPea försvunnit passade DamApan på att köpa spelare från utlandet (≈stor-Obygden) och handlade in en målvakt och drygt en första
femma av utländsk.... jag menar från stor-Obygden, helt egna produkter. och nu ser det alltså ut att gå vägen.

Tror att vi redan nu kan gratulera DamApan till en plats i SDHL 2024-25, även om det blir klart först nästa helg. Frågan är hur de ska skylta för matchen på torsdag? Blir det "AIK - Solna AIK"? Som vanligt? Följt av att Riktiga AIK vidtar rättsliga åtgärder. Som vanligt.
Kommentera