Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2677232


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så vinner Röglet borta mot Warulfven med hela 2-6!

Den såg man inte komma. Mycket oväntat. Men Röglet körde med Luleå Hockey-utbildade målvakten Christoffer Rifalk med spaden, och de helt egna Luleåprodukterna Dennis Everberg och Daniel Zaar gjorde tydligen hälften av Röglets mål. Ja, då kan det bli så där.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Lulessss: Ja, då är vi igång, och förlorar första matchen med 5-3.

Skönt att det är bäst av sju matcher. Åttondelarnas bäst av tre är rena ångestkriserna.

Samtidigt rätt nöjd trots allt med Luleås spel. Lite små missar här och där men väsentligen bra kämpat och efter svagt försiktigt tidigare kom vi sedan igång med bra spel i egen zon och spelade oss förbi Plastjös jättesatsning på hög press. Dessutom rörliga på väg uppåt med pass som för det mesta satt på bladet. Lägg till det suveräna pass av Limpan och fina mål.

Luleå långt ifrån 100% men tack vare effektivt och vackert spel emellanåt av Limpans lina som klädda av stelstyrda plastspelare kunde vi ha tagit denna första match. I tredje perioden var vi starka.

För ovanlighets skull förlorar vi pga ett par oväntade mål på Lassi. Att han släpper in andra målet efter isen invid närmsta stolpen på skott från kanten ... nej, det kommer man inte ihåg att man sett på honom. Och likadant fjärde målet för Plastjö, när årgångs-svinet Rosén är precis framför mål och Lassi - sådant brukar han nästan alltid vara i vägen för.

Sp lite grann tycker jag nog att vi tappade denna match eftersom Lassi var mänsklig. Bara att hoppas att det var ett olycksfall i arbetet och att han i fortsättningen levererar på den Lassinivå vi vant oss vid.

Plastjö påstås kunna spela en blixtsnabb passningshockey och smälla in mål sedan man sågat sönder motståndarna. Det lyckas de aldrig med mot oss. Det blir bara hårda myror ned mot mål som ska vara skymda eller studsa på något, ganska enkelspårig skithockey som vinner matcher bara då de lyckas minimera de mål de släpper in själva.

Zebrorna? Ja, nog tycker jag att de tog lite diskutabla utvisningar på oss, plus släppte några de skulle tagit på Plastjö. Men inte värre än man väntar sig på hemmais kanske.

Fast när det är en situation framför Luleås mål i första perioden, blockerad puck och några spelare som motsatt fast det lugnat ned sig - och efter det hela åker Emil Sylvegård fram till Erik G och börjar slå på honom varpå de båda åker ut och utan Erik G på isen släpper vi in kvitteringen 1-1. Det är för dåligt av zebrorna.

Tycker vidare att när Ponta och en Plastspelare medvetet åker mot varandra utan pucken är i närheten, de krockar varpå plastspelaren lägger sig på isen: ska de ta ut Ponta för interference där borde de ta ut plastspelaren för detsamma.

Ja, och så "lyckas" de med 14 sek kvar av matchen ta vår kapten 2 för slashing samt 2 för abuse of officials och dessutom ge honom 20 min game misconduct vid 60.00, ja, då är det något felpå zebrorna naturligtvis.

Hmm, märker att jag ilsknar till på zebrorna trots att jag försöker hålla mig ifrån att kommentera zebror.

Vilka var det som "dömde"? Jahaja. Richard Magnusson, Daniel Eriksson.

Dålig stil att skicka två sådana bottenskrap att döma hemmamatch för Plastjö. Det inser ju vem som helst att de inte fixar.

Nåja. Vi är vana att möta hemmadomare när vi spelar borta, speciellt i slutspel. Tänker ändå att vi stod upp hyggligt bra mot Plastjö och hade inte Lassi släppt in de två nämnde målen i situationer han brukar vara hur säker som helst hade vi haft god chans att ta denna match.

Bara att bryta ihop och komma igen, spotta i händerna och eliminera misstagen till matchen på lördag.
Kommentera