116082 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2707476

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kempe blir utvisad efter 4 sekunder av matchen Sverige-Tjeckien. Nej, det är halvduktige Adrian, inte hans storebror sommer koncentrerar sig på att otrivas än att spela hockey.

Tre Kronor fixar boxspelet - är ju 100% på BP i VM - och sedan sätter vi själva 1-0. Nu får Sverige spela PP efter sex minuter. En billig utvisning tycker jag. Och hemmapubliken. Blev inget mål i vårt PP heller.

Siffrorna 1-0, 1-1, 2-1, 2-2 med Sveriges siffror först och nu paus efter första perioden.

Tjeckernas mål a) hårt slagskott av tjeck i bröstet på Filifjonken, retur ramlar ned framför honom och där volleylobbar tjeck in pucken l lyra över Filifjonken utan att närvarande svenska backar hinner hundra
b) inspel från Gretzkyläge till tjeck i slottet, 5-6 m framför Filifjonken. Sverige har 5 spelare framför tjecken men de står 2 m framför tjecken och markerar varandra om något. Tjecken smäller in lågt skott vid stolpen, en svensk skymmer skottet för Filifjonken.

Sammantaget alltså båda tjeckiska målen efter tafatt försvarsspel i slottet av svenska och så har de ju uppträtt tidigare under VM. För övrigt har ju Tre Kronor varit bra, t o m riktigt bra på det mesta i VM och i matchen. Även här har Sverige varit bättre än Tjeckien, men tjeckerna inte alls ofarliga utan varit starka offensivt.