Luleå HF

116082 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2707894

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sverige vinner mot Staropramen-Kanada med 4-2 och "tar" brons.

Efter - vad är det - sex år då man inte passerat kvarten blir det nu en "jätteframgång".

Nej, Tre Kronor är inte tillbaka. Inte alls.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Nu ryktas det i lokalbladen, samt citeras på hockeysajten, att det "snart kan vara klart med Bromé till Luleå".

Diskussionen om en BromÉ till Luleå har ju pågått i många månader.

Tidigare kom plötsligt rykten om att HuVa var ute efter honom, men HuVa har sedan dess sparkat köpglade Nubben och efter det vet man inte hur det står till med HuVas eventuella intresse.

Häromveckan kom rykten om att Pungen var ute efter Bromé, men det tycks bara ha varit spekulationer på Pungensupportraras Forum.

Öret sitter ju lite inmålad i hörnet, eftersom de har ett kontrakt med Bromé på många år som sammanlagt kostar Öret 20-25 miljoner när man räknar in sociala avgifter. Men samtidigt har envise Niklas Eriksson satt Bromé i kloster och tidigare i liknande situationer har Niklas vägrat ge sig, och Niklas har stor makt i öret.

Så Öret vill bli av med honom, men kommer att behöva nå överenskommelse med en klubb, som Bromé accepterar, samtidigt som denna klubb är villig att ta över så stor del som möjligt av Bromés lön, som lär vara ett av SHL:s dyraste alltså.

Av intervjuer med var GM samtalar Luleå med Bromés agent, men inte direkt med klubben Öret. Agenten i fråga är tidigare Luleåspelaren Finnen Finnström och han har tidigare varit inblandad vid fina överenskommelser för Luleå så det talar för oss. Men det är som sagt ett j-a jätteavtal att lösa och Gangsteröret är förstås svårt klämda.

Tomas Fröberg säger att man jobbar med att säkra upp den siste forwarden man ska rekrytera och det är ovisst hur länge det kan ta, men kanske är det klart om 1-14 dagar?!

Det låter som att Luleå nu via Finnen lagt ett bud till Öret att bedöma. Skambud? Dyrt bud? Vete fan, men lite spännande är det nu.
Kommentera