Luleå HF

116082 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2708541

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Luleå Hockeys ledning har skickat ut en enkät till oss medlemmar inför årsmötet. Bra initiativ.

Mycket frågor, men speciellt reagerade jag för "Tycker du att Luleå Hockey ska arbeta för att det blir enklare för allsvenska lag att ta plats i SHL?

Vilket jag förstås besvarade med ett rungande "JA!".

Fint att klubben tar reda på vad medlemmarna - klubbens ägare - tycker i en sådan fråga. Och hoppas att svaren ger Luleå Hockey mandat och uppdrag att motverka alla krater i ligan som arbetar för "stängd Elitserie" på olika sätt.

En självklar del av ett sådant uppdrag tycker jag ska vara att Luleå Hockey tar ställning för att ersättningen från CMore/nu TV4 ska fördelas mer än nu till de allsvenska lagen, vilket jag påpekade.

Känner mig stolt för att vara medlem i en klubb där man tar reda på hur medlemmarna (ägarna) önskar att klubben agerar i sådana frågor. Jämfört med klubbar som till 100% arbetar för att endast ligan egoistiskt ska jobba för egna fördelar utan att ta ställning för landets hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Svarade oxå med ett JA på frågan om ned/upp mellan SHL-HA.
Seriesegrare SKA flyttas upp, oavsett serie!
För mig kunde SHL utökas till 16 lag om ex 3 lag "kan åka ut". Lag 16 åker ut o ersätts av seriesegaren fr HA. Sen ex. kvalserie med lag 14-15 fr SHL och 2 lag fr HA där 1 o 2 spelar i SHL.

Ännu viktigare tycker jag är mellan HA-H1 som är nästan omöjligt idag. Om det skulle vara "lättare" att ta sig upp skulle nog den ekonomiska dopningen minska, tror jag.
(Många sk. experter menar ju att det är "ingen idé att skicka mer pengar nedåt för då satsas det hejvilt i småklubbarna som vid ett misslyckande konkar..). Svensk hockey ska vara mycket rädda om småklubbarna där många storspelare börjat sina karriärer,.
Kommentera