Luleå HF

116082 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2708963

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Kloka tankar.

Seriespelet gälla mer. Har ibland tänkt att hur kan se låta varje match i sparkbollens allsvenska ha betydelse, medan vi i hockeyn kan snöa in på slutspelet och prata ned novemberlunjmatcher. Hur skulle det se ut om vi ändrade på det? Hockey och slutspel ligger ju lite i hockeyns själ, men kul tankeexperiment.

En annan fundering. Vore intressant hockeyn gemensamt arbetade för att lyfta upp hockeyallsvenskan ytterligare. Gärna genom att pengarna till hockeyns SHL och Allsvenskan fördelades bättre. Se t ex nu med Djurgårn, Gnaget, Tälje och nedflyttade andra lag som går mellan SHL och Allsvenskan. Finns en hel del bra där och publikt intresse samt inte minst en j-a massa Fjollträskbaserad media som fokuserar ditåt. "SHL behöver Stockholmslag"? Kanske ska heta "Allsvenskan behöver Stockholmlag"? Men att motverka Ligans jobb för att mobba bort allsvenskan kan vara intressant: jobba fram intresse för båda ligorna; 28 lag av intresse i stället för att bara fokusera på de i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Gangsterörets tränare Niklas Eriksson bänkade ju Bromé i slutet av serien och sedan dess får han inte träna med klubben.

Niklas Eriksson har ju en lång historia av att göra sig av med högt rankade spelare och har då varit mycket envis och vunnit sådant.

Problemet är att Gangsteröret skrev ett sexårigt avtal med Bromé som påstås ge denne 300 000 per månad dvs 3,6 miljoner per år och lägger vi till det sociala avgifter lär det handla om 5 miljoner per år.

5x4= 20 miljoner i förlust för Gangsteröret om de behåller honom, men inte utnyttjar honom.

Så även om Gangsteröret lär ha en svart källa på Cayman Islands eller liknande, varifrån de kan hämta gangsterpengar, önskar de förstås reducera förlusten på 20 miljoner genom att avyttra Bromé till annan klubb, som tar över del av betalningsansvaret.

Men 5 miljoner årligen i fyra år - det är långt ifrån vad någon annan klubb är beredd till. Kanske 50% av detta, eller helst mindre.

Har ju snackats lite om andra klubbar, men det tycks vara snack bara, och att Luleå Hockey är den klubb som i första hand varit möjlig.

Att Bromés agent är Finnen Finnström, f d Luleåspelare med fin kontakt med Luleå genom åren, talar ju för oss. Och dessutom talas det om att Bromé gärna kommer till Luleå - och han måste ju vara OK med det avtal som Gangsteröret eventuellt tecknar med annan klubb.

Nu har Gangsterörets ordförande talat med lokaltidningarna i Luleå och berättat att de hoppas ha kommit närmare ett avtal - kanske redan närmaste veckan och i vilket fall planerar de att vara klara före midsommar.

Vad exakt sa klubbens ordförande Ulf Rohlén. Kan det vara så att Öret behåller Bromé?

Två exakta citat:


• Det här är en situation vi inte vill vara i den här tiden på året, men jag hoppas att vi ska kunna komma fram till någon form av lösning den närmaste tiden

• Det är flera som är intresserade, i sina bästa stunder är han ju fantastisk spelare som vi gärna hade haft kvar, och vi håller alla alternativ öppna.

Nej, det låter väl inte som att Bromé kvar i Öret är ett realistiskt alternativ. Vi får se.


Låter ju lovande. Och för Luleå Hockeys del behöver vi ju snarast få detta löst för dblir det inte Bromé måste vi ha in en annan forward.

Men visst låter det intressant med t ex linorna

Omark - O’neill - Bromé
Levtchi - Koivistoinen - Nurmi
Andreasson - Lundin - Shinnimin
Lilja - Berglund - Hedqvist

Där även Einar, Granberg och Ihs Wozniak kan bli aktuella att spela sig in.
Kommentera