Luleå HF

116082 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2709608

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Men vi har förstås med oss Allard som måste vara högrisk för att sabotera laget. Kollar vi plusminus för senaste säsongen:

23. Sellgren, Jesper 16
19. Kempe, Mario 5
43. Eklind, Oscar 5
40. Lilja, David 4
29. Gustafsson, Erik 3
67. Omark, Linus 3
20. Connolly, Jack 1
Olausson, Niklas 1
27. Laaksonen, Oskari 0
Holst-Persson, Filip 0
Ihs Wozniak, Jacob 0
5. Hardegård, Marcus -1
10. Emanuelsson, Einar -1
96. Andreasson, Pontus -1
25. Zdrahal, Patrik -1
Sjöström, Oliwer -1
Granberg, David -1
Kant, Joel -2
11. Pasic, Nikola -3
38. Nikupeteri, Olli -3
14. Berglund, Jonas -3
Brodecki, Adam -3
21. Tyrväinen, Juhani -5
39. Själin, Pontus -5
9. Jansson, Ludvig -7
Hedqvist, Isac -7
24. Shinnimin, Brendan -10
Allard, Frederic -12

har vi ju svaga ofta åt minushållet för nästan alla spelare och så såg det inte ut första månaderna men ballade ur totalt genom Kempegate där vi blev satta utan förstacenter och med otrivsel i laget inklusive misslyckande rekryteringar.

Jesper Sellgren framstår dock som en plusminusstjärna och tack och lov blir han kvar.

På definitiva minussidan Shinnimin som inledde starkt - plus 5 efter två månader - men lyckades skitkasst resten av säsongen. Hur förklarar vi det? Kan han komma igen kommande säsong? Eller? En rejäl röd flagga och ett obs för Shinnimin vill jag tänka.

Men sammantaget har vi det så väl förspänt bland forwards framöver, som det verkar, så skärper sig inte Shinnimin kan dhan mycket väl ersättas av andra i truppen.

Och så denna Allard. Var ju skadad länge under hösten och minus 12 på bara drygt en halv säsong luktar riktigt illa. Dessutom ville man kräkas över en stor del av hans insatser, där han ofta slött och slarvigt i egen zon kastade ifrån sig puck till motståndarna i onödan, som att han inte brydde sig. Dålig att finna sin position i försvar och vidare inte speciellt tuff mot nmotståndare framför vårt mål, vilket han åtminstone förväntades bjuda på. Och så i slutet av säsongen satsade han på att bli bra framåt vilket var lite lovande, men dög inte tillräckligt.

Allard hade ju kontrakt med oss även 2024-25 men i samtal med tränare och ledare efter säsongen var det tydligt att vi var inställda på att nog ge honom sparken.

Enligt rapporter ska Allard dock förklarat att han kunde och ville skärpa sig rejält och lyckades övertyga om att få bli kvar.

Ja, ja. Hoppas vi är beredda att rekrytera en lämpligare back om han dyker upp efter sommaren och fortsätter prestera i syfte att konkurrerande Kennedy som exempel på hur Luleå haft så svårt att plocka bra från andra sidan Atlanten.
Kommentera