Luleå HF

116082 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2711224

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: HockeyNews har kommit ut med vad Brome tjänar i Luleå.

230 000 i månaden den första säsongen, 240 resterande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: Fint att veta. Innebär ju att 300 000 i månaden som han hade av Öret begränsats. Gissar att Öret kanske tog på sig 25% av lönen följande fyra åren när de köpte ut Bromé.

Jag har inte jättebra koll på spelarlönerna i SHL men den nämnda lönen för Bromé i Luleå låter inte övermaga på något sätt när det gäller en högt levererande spelare. Så levererar han i Luleå är det nog OK.

Fast förstås en liten risk att ha ett sådant kontrakt sträckande sig över hela fyra år.

TILLÄGG: Lyssnade på NSD:s hockeypod "Mer än halvvägs" eller vad den nu heter. Vanligen bortåt två timmars hockeypodd bland numera två lokala experter samt den härliga Niklas Olausson. Rekommenderas absolut!

De snackade förstås Bromé och påstod att de nu visste att Brome´skulle få 170 000 i månaden av Gangsteröret kontraktet ut, dvs c:a 8,2 miljoner. Fast det borde väl vara utköpssumman i så fall? Borde ju innebära att Luleå kunde nöjt sig med 130 000 i månaden och ändå skulle Bromé haft fortsatt samma inkomst som i Öret? Fast å andra sidan om Öret betalar ut lönen som utköp, slipper de ju sociala utgifter på det, vilket kan tolkas som att de egentligen betalade "bara" Drygt 100 000 medan Bromé förlorar i inbetalade sociala avgifter men det drabbar ju honom inte mycket eftersom det gäller pension ekonomiskt för honom. Fast hockeyspelarna på den nivån kanske har special Skade/invaliditetsförsäkring o sv. Ja va fan, skitsamma. Gangsteröret hämtar säkert stålarna från Cayman Islands där den tidigare ordföranden placerade de skatte/moms/bedrägeristålar han konkurs-stal av svenska kommuner och investerare innan han dömdes som skurk och fick näringsförbud.

Vidare snackade de om vad som sket sig mellan Niklas Eriksson och Mathias Bromé och påpekar att allt talar för att det i första hand var Niklas som orsakade det hela, eftersom Öret tydligt förklarat att Mathias gjort allt rätt gentemot klubben, samt att Niklas gång efter annan skitit på sig gentemot klubbens toppspelare och krävt att de sparkas "går inte han, går inte jag". Dessutom småfiskar de om att de hört rykten om vad som var orsaken, men vet inte om det stämmer. Fan, det blir man nyfiken på. Frågade Niklas chans och fick nobben, eller kärade Niklask fru ned sig i Bromé eller var det annat?

Undrar vad folkhumorn i Luleå kommer att hitta på för smeknamn på Brome´? De flesta får ju smeknamn i Luleå och Bromé kan ju ingen kallas? Bromman?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: Ursäkta men hur står det till däruppe i Luleå? Har ni så mycket pengar att ni bara kan kasta dom hur som helst?
Kommentera