Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2723906

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Hockeylivet har börjat igen och snart är det väl bara det som gäller. Vi i Luleå var ju tidigt klara med en trupp - tack-och-lov, jämfört med senaste åren - och man har kunnat syssla med annat. Dels hinna ikapp med jobb som fått vänta, dels med privata projekt som jag brukar genomföra.

I år blev det att konstruera en Shi Shi Odoshi. Det betyder hjortskrämmare, på japanska och egentligen finns det tre principer. Dels fågelskrämma, dels mobiler i tråd som ger klapprande ljud när vinden blåser, och dels sådana som är vatten baserade. Denna tredje variant kallas Sozu, och den som sett filmerna Kill Bill, har sett hur den sätter stämning i den japanska vinterträdgården under kampen mellan två av kvinnorna med katana (länk).

Nu har jag byggt min. Beställde 6 meter jättebambu och byggde resten med kalksten, som jag har i stort överflöden på tomten på södra Öland. Se nedanstående bidl:
• Övre vänster konstruktionen av kalksten på vilken Shi Shi Odoshi står.
• Höger det fall från vilket Shi Shi Odoshi tommer sig till en damm.
• Nedre vänster den konstruktion med vilken jag kan styra i vilken grad det uppumpade vattnet ska gå till Shi Shi Odoshi eller direkt till fallet.
• Det uppumpade vattnet kommer förstås från dammen och pumpen drivs av 2x25 V solpaneler.

Låter jag allt vatten gå till Shi Shi Odoshi mitt på dagen då solen står högt tömmer den sig 4-6 ggr i minuten. Det tycker jag är för ofta. Styr det mesta direkt till den fallande bäcken så har man det porlande hela tiden och låter Shi Shi Odoshi tömma sig max 1-2 ggr per min. Detta för att etablera en "japansk" stämning när jag sitter där och läser en god bok.

Detta om detta. Nu var det avhandlat och man kan fokusera på hockey!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Match ikväll borta mot Apan för herrarna. Våra damer spöade Dam-Apan med 0-5, våra junisar smällde in 7 mål och spöade Junis-Apan och nu är det dags för herrarna.

Apan påstår ju att hela laget är skadat. Kanske kommer de att ge spaden till Berguven som vanligt.

Apan har ju gått till offensiven vad det gäller supportrar och förklarar att "för hjärtat är valet enkelt" och därmed lyckats få hela 2 300 medlemmar.

Medan Luleå har över 6 000 medlemmar:-)

Det enkla valet för aphjärtan tycks vara att inte bli medlemmar i Apan, för att sedan utgöra de Tomma Stolarna på hemmamatcherna.

Limpan ger Apans drömmar fingret.
Kommentera