Luleå HF

116118 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2724493

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Jo Sven. "tänket" med nyförvärv är att främst värva från vårt J20 lag. Det har fungerat sedan början på 2000 talet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Iceman99: Spontant kan man tycka att du har en poäng där, nästan i touché-klass.

Men du syftar uppenbarligen inte till det lag som tog Apan till Elitserien 2006. Vi har ju redan gått igenom det i detalj och visat att det laget till >95% bestod av rena köpespelare, inköpta som seniorer till den Apa, vars ledning bestämt att laget till >50% skulle bestå av egna produkter från obygden?

Utan till det lag som därefter hållit sig kvar i Elitserien / SHL genom att värva pojkar genom att lura till sig dessa medelst telefonterror ned till 13-årsåldern. Och genom smicker och ränker i lönndom stjäla de bästa talangerna från Burkölens och Luleås områden.

Ja, de "värvningarna" känner vi väl till. Med anledning av NHL:s utvidgningar kom därefter draften av svenska spelare över Atlanten att bli mycket omfattande med start från början av 2000-talet. Apan exporterade en massa "NHL-stjärnor", varav majoriteten hade "värvats" till Apan som pojkar, från andra platser än obygden, fr a södra Västerbotten och Norrbotten. Men bara en liten del, typ en handfull, lyckades etablera sig i NHL, medan de flesta av stjärnorna, bara hade några år i AHL för usel lön. Och när det gäller "etablerade" talar vi inte precis etablerade som t ex Tomas Holmström, Mikael Renberg och Mattias Öhlund.
Kommentera