Luleå HF

116118 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2724523

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
En skånsk målvakt testade positivt för spår av kokain efter en match förra året. Nu stängs han av i fyra år.

I Kuriren lyfts att spelaren i fråga spelat 10 matcher för en norrbottniskt klubb i hockeyettan. För fyra år sedan. Därefter har han spelat för fem olika utländska klubbar.

Dessutom har han spelat över 80 matcher i Allsvenskan för en klubb i Västerbotten.

Så, hur rapporterar ApPravda Nollan om detta? Se bild nedan.

Avd. Ljug, ännu mer ljug och ApPravdas objektiva "sanningar".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Nu kör vi en riktig rapportering från matchen. D v s utan "fakta" a la ApPravda.

Förutsättningar.
• Apan kör ju med ungefär samma trupp som förra året medan hälften av Luleås forwards är nya.
• Apan har nu förberett sig för matcher då de ska spela i CHL. Luleå kommer att ta längre tid på sig för att spela ihop laget och har t ex inte tränat PP/BP alls ännu.

Dessa förutsättningar blev avgörande. Luleå börjar matchen bra, men laget är osynkat och t ex ser man att spelarna i de olika linorna inte alls kan spela hög press tillsammans. Konsekvenserna blir förstås att Apan kan spelvända numerärt överlägsna och skenbart ser alltså Apan bättre ut under större delen av första perioden.

I början av andra perioden har Apan gått fram till 3-0, men då börjar spelet fungera för Luleå medan Apan därefter inte har mycket spel att skryta med. Apans "stjärnor" bidrar knappast alls, medan de unga aporna försöker visa sig på styva linan genom att kämpa på och köra fult.

Men andra halvan av matchen är det Luleå för hela slanten. Efter 9-9 i skott första perioden vinner Luleå skotten i andra och tredje perioden med hela 10-27. Går mycket väntat ikapp till 3-3 och väntas avgöra, fast ett turligt skott från en apa ramlar in med knappt styrfart och Apan vinner matchen med 4-3.

Luleå har 5 utvisningar, Apan har 8 utvisningar. På detta gör Apan 2 mål i PP medan Luleå inte gör något PP-mål alls.

Sammantaget en match som Luleå dominerade stort men Apan vinner knappt eftersom de har redan intränade PP medan Luleå spelar PP med mer eller mindre nya spelare, som dessutom ännu inte tränat PP tillsammans.

Och det var hela saken. Den enda tolkningen man kan göra efter matchen är att när Luleås spelare lärt känna varandra kommer de tämligen enkelt att köra över Apan i SHL och gärna också i slutspel.

Bäst i Apan var den ilskne kvänen, Oskar Nilsson och Haren. Samtliga från Norrbotten, dvs helt egna approdukter från blygden.

Viktigaste nyheten för dagen var nog informationen om att påhittige Limpan Omark läser om Apan för att få inspiration vid morgonbajsen. Låter som ett bra tips!
Kommentera