Luleå HF

116118 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2726860

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Jahaja. Ikväll har vi MooDoo-Luleå och i morgon Timret-Luleå.

SHL-kollegor som tippas gå hyggligt eller ohyggligt i kommande SHL.

Fast inte fan bryr vi oss om resultaten i träningsmatcher utan snarare hur Luleå får ihop laget. Som de flesta av oss vet gäller prioritetsordningen:

1. Spelet utan puck.
2. Spelet med puck.

Det är så vi gör i Luleå. Hälften av linorna består av spelare utan erfarenhet av Luleå Hockeys hockey, så prio 1 kan få gälla länge, ända till dess att det sitter tillräckligt. För att sedan titta på offensiven, PP och annat.

Så det är det som gäller för oss dessa matcher. Det är vad man framför allt ska se på.

Samt frågan om det inte är dags att satsa på Ludvig Jansson nu, och låta Allard sitta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
2-1 till MooDooismen efter första perioden. Har knappt sett något, men det låter ju bra!?

Ja, jag menar att de av oss som förstår något vet att prio ett naturligtvis är spelet utan puck och när det sitter kan vi gå till prio två: att släppa loss våra offensiva krafter. Med det upplägget kan vi bli ett guldlag.

De, som nu, gnäller och klagar över att vår offensiv och våra PP inte alls fungerar har en annan syn på hockey. Eller, syn och syn, snarare ett forum för att få utlopp för egna problem och hämnas på det jävla tjyvsamhället. Typ.

Spelet utan puck kommer inte gratis. Backarna behöver få ihop sitt samspel och sina positioner och än tuffare: hälften av forwards är nya och behöver lära sig samspela för fungerande high checking och back checking. Egentligen inga konstigheter: åk skridskor, satsa rejält varje byte och hjälp varandra.

Svårare än så är det inte, men det krävs att man satsar på det till dess att det sitter. Sedan släpper man loss offensiv skicklighet speciellt i PP.

Och det är hela saken.
Kommentera